Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)

Середа, 20 грудня 2023, 10:50

У сесійну залу Луцької міської ради прийшли волинські пластуни, аби передати присутнім Вифлеємський вогонь.

Це сталося у середу, 20 грудня, під час сесії Луцькради.

«Цей вогонь символізує мир, єдність, злагоду. І ми вважаємо, що він як ніколи доречний у цей буремний для України час. Цей вогонь несе ідею єднання, миру. І ми хотіли б, щоб він був у кожного, хто цього потребує», – сказали пластуни.

Потім учасники скаутського руху заспівали пісню про Вифлеємський вогонь та поділились ним з усіма присутніми.

Нагадаємо: напередодні в Устилузі прикордонники зустріли Вифлеємський вогонь миру.

 

Довідково:
Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

В Україні з 1999 року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни — українські скаути. Щороку пластуни передають Вифлеємським вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. З початком російсько-української війни пластуни вже 5-тий рік передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України. У 2018 році пластуни передали символічний Вогонь митрополиту Епіфанію.

Акція започаткована 1986 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо. Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня, а основним ініціатором виступив скаутський провідник Бертль Ґрюнвальд