Поділитись:

Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)

Середа, 20 грудня 2023, 10:50
Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)

У сесійну залу Луцької міської ради прийшли волинські пластуни, аби передати присутнім Вифлеємський вогонь.

Це сталося у середу, 20 грудня, під час сесії Луцькради.

«Цей вогонь символізує мир, єдність, злагоду. І ми вважаємо, що він як ніколи доречний у цей буремний для України час. Цей вогонь несе ідею єднання, миру. І ми хотіли б, щоб він був у кожного, хто цього потребує», – сказали пластуни.

Потім учасники скаутського руху заспівали пісню про Вифлеємський вогонь та поділились ним з усіма присутніми.

Нагадаємо: напередодні в Устилузі прикордонники зустріли Вифлеємський вогонь миру.

Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото)Пластуни передали до Луцькради Вифлеємський вогонь миру (фото) 

Довідково:
Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

В Україні з 1999 року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни — українські скаути. Щороку пластуни передають Вифлеємським вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. З початком російсько-української війни пластуни вже 5-тий рік передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України. У 2018 році пластуни передали символічний Вогонь митрополиту Епіфанію.

Акція започаткована 1986 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо. Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня, а основним ініціатором виступив скаутський провідник Бертль Ґрюнвальд
Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
28 лютого 2024
25 лютого 2024
27 листопада 2023
09:58
07 листопада 2023
10 червня 2023
24 березня 2023
19 жовтня 2022