Поділитись:

Луцьк просить прилеглі громади платити за проїзд своїх «пільговиків»

Середа, 20 грудня 2023, 16:07
Луцьк просить прилеглі громади платити за проїзд своїх «пільговиків»

Луцька міська рада звернеться до голів Рожищенської, Копачівської, Торчинської, Ківерцівської, Боратинської та Підгаєцької територіальних громад з проханням запланувати кошти у бюджетах на 2024 рік для оплати проїзду пільгових категорій населення.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради у середу, 20 грудня.

Луцьк межує зі згаданими територіальними громадами й жителі цих громад, в тому числі й пільгові категорії громадян, користуються луцьким міським громадським транспортом. Відповідно до Бюджетного кодексу України, оплата за проїзд пільгових категорій покладена на плечі місцевих органів.

Виконавчий комітет Луцькради запровадив процедуру щодо отримання персоніфікованих електронних квитків, налагодив механізм підписання двох та трьох сторонніх договорів між Оператором, Перевізником та прилеглими територіальними громадами. У зверненні зазначають, що міські перевізники та оператор готові до співпраці з іншими громадами.

«У зв’язку із розділенням бюджетних повноважень та необхідністю відшкодування вартості послуг за пільгові перевезення перевізникам, а також зниження соціальної напруги, необхідно розв'язувати питання забезпечення пільгових категорій населення права на безкоштовний проїзд», – йдеться у тексті.

Тому міська рада й просить у прилеглих громад передбачати в бюджетах 2024 та наступних років видатки на забезпечення безоплатного перевезення пасажирів пільгових категорій, які проживають у згаданих громадах.

Нагадаємо: у Луцьку на маршрутах №28 та №22 помітили нові транспортні засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024