Поділитись:

На Волині бракує робітничих кадрів, тому закладам профтехосвіти збільшать замовлення

П'ятниця, 15 грудня 2023, 22:41
На Волині бракує робітничих кадрів, тому закладам профтехосвіти збільшать замовлення

У закладах профтехосвіти Волині планують збільшити регіональне замовлення на професії у сфері громадського харчування, деревообробного і швейного виробництв та сільського господарства.

Як повідомила Волинська обласна рада, таке рішення ухвалили члени регіональної ради професійної освіти області, зважаючи на попит робітничих кадрів серед роботодавців, передає Суспільне. 

Наразі виконання регіонального замовлення в закладах професійно-технічної освіти становить 91%, що на 6% менше, ніж минулого року. На зниження кількості учнів вплинули початок повномасштабного вторгнення та міграція за кордон.

Кухар, кухар-кондитер, тракторист-машиніст, слюсар з ремонту автотранспортних засобів, електромонтер — це найбільш популярні професії, на які цього року подавали документи вступники.

За даними регіональної ради, не мають попиту серед випускників шкіл спеціальності монтажника гіпсокартонних конструкцій, штукатура, верстатника деревообробних верстатів. Втрачається на Волині і професія різьбяра по дереву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів