Поділитись:

Чи зросли ціни на мандарини у Луцьку перед різдвяними святами (відео)

П'ятниця, 15 грудня 2023, 19:53
Чи зросли ціни на мандарини у Луцьку перед різдвяними святами (відео)

Перед новорічно-різдвяними святами ціни на мандарини на ринках та в супермаркетах Луцька в середньому коливаються від 50 до 100 гривень. Їх привозять з Туреччини, Італії, Іспанії та Греції.

Про це повідомляє Суспільне.

У порівняні з 2022 роком ціни на фрукт зросли від 10 % до 30 %, розповіла продавчиня Майя Ващук. З її слів, кожен раз товар приходить і ціна вища на п'ять-десять гривень.

«Мандарини з Туреччини – солоденькі, більші, без кісточки. Є Іспанія – маленькі, тоненька шкірка, солоденькі. Ще з Греції. Ціна коливається від 80 до 90 гривень», – каже продавчиня.

Продавчиня Майя Ващук.Продавчиня Майя Ващук.

Продавчиня Світлана Дацюк розповіла, що вартість мандаринів залежить від постачальників.

«Найдорожчі – це Іспанія, перший клас, вони найсмачніші. От на Миколая брали мандарини добре, а вже після свята менше стали брати», – говорить жінка.

Продавчиня Світлана ДацюкПродавчиня Світлана Дацюк

Покупчиня Ірина каже, що живе неподалік одного із супермаркетів, де мандарини вартують по 45 гривень за кілограм.

«Там акції завжди, то по 45 гривень беремо, а сорт «Клементини» по 70-80 гривень», – говорить жінка.

Покупчиня ІринаПокупчиня Ірина

Загалом, найдешевші мандарини на ринку в Луцьку вдалось знайти за 45 гривень, найдорожчі – за 170 гривень.

Ще у листопаді журналісти телеканалу «Конкурент TV» відправились на ринок Луцька, аби дізнатись ціни на сезонний цитрус. У 2023 році сезон на імпортні цитрусові почався значно швидше, ніж зазвичай. Вочевидь, на це вплинуло перенесення дати кількох свят. Так чи інакше на ринку мандаринів вдосталь.

Ціни на мандарини – різна, усе залежить від країни, з якої імпортували, розповідав продавець Олександр. Ціни ж різнилися в залжності від сорту мандаринів:

«Туреччина» – 75 гривень за кілограм. Солодка вона з кислинкою. «Іспанія» – 90 гривень за кілограм. Невелика, солодка і без кісточки. Крупніша «Іспанія» – 100 гривень за кілограм. Також солодка», – зазначала продавчиня Лариса.

Нагадаємо: науковці Інституту аграрної економіки порахували вартість новорічного столу 2024 року за середніми цінами супермаркетів України станом на початок грудня 2023 року.

За їх розрахунками новорічне меню зі страв, які є традиційними для столу середньостатистичної родини: салати, м’ясні та рибні продукти, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напої тощо обійдуться на родину з 4-х осіб близько 2879,15 грн, тобто на 8,4 % дорожче, ніж торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024