Поділитись:

Що подарувати дитині на Новий рік

Субота, 16 грудня 2023, 04:47
Що подарувати дитині на Новий рік

Навіть в умовах війни малюкам хочеться створити святкову атмосферу, тому батьки вже починають задумуватися, що подарувати дитині на Новий рік 2024.

Про це інформує ТСН.

Малеча чекає на свято з особливим нетерпінням, адже знає, що під ялинкою буде лежати приємний сюрприз.

Як обрати подарунок для дитини: корисні поради

  1. Завжди враховуйте інтереси дитини і лише тоді ви зможете подарувати дійсно корисну та бажану річ. Тому подумайте, що її цікавить та захоплює. У дітей різний темперамент і захоплення: хтось любить спорт, тоді як інші проводять вільний час за рукоділлям. Якщо у дитини є схильність до музики — зверніть на це увагу. Можливо, малюк вже давно хоче отримати новий музичний інструмент.
  2. Коли обираєте подарунки дитині на Новий рік 2024, важливо враховувати вік. Найпростіша машинка навряд чи сподобається дитині 10 років, тоді як для малечі до 2 років складний конструктор з дрібними деталями може бути навіть небезпечним.
  3. Не менш важливим нюансом є якість. Якщо у вас немає коштів на дорогий подарунок, краще потратити менше, але купити якісний.

Подарунки для дітей 1-3 років

Діти у віці 1-3 років вже досить активно пізнають довколишній світ, тому для них підходять іграшки, які розвивають дрібну моторику, конструктори з великими деталями, перші транспортні засоби, набори для водних ігор та ігор з піском. Якщо ви не знаєте, що подарувати дитині 1-3 років на Новий рік 2024, можете скористатися нашими підказками:

  • Транспортні засоби. Коли дитині близько 2-х років, ви можете вже подумати над першим транспортним засобом для неї. Найчастіше таким малюкам купують триколісні самокати або велосипеди. Хоча ці подарунки будуть лежати до весни, вони стовідсотково сподобаються дитині.
  • Набори для гри з водою. Дітям подобається гратися у воді. Щоб подовжити час водних процедур, можна придбати спеціальні кумедні іграшки. В магазинах можна знайти різноманітні конструкції з механізмами, які переливають воду з різних відсіків, та інші ігрові набори.
  • Кінетичний пісок та форми для гри. Цей пісок на 2% складається зі зв'язувальної речовини, тому він не висихає. Малюки можуть ліпити з нього різні фігурки, перебирати пальцями та спостерігати, як він розтягується. Приємний бонус у цій іграшці є і для батьків – пісок не бруднить дитину та навколишні предмети, не липне до рук та поверхонь і його дуже легко прибирати.
  • "Сухий" басейн із кульками. Такі басейни діти дуже люблять, однак потрібно звернути увагу на їх розміри. Якщо у вас маленька квартира, краще подумати про щось інше. В "сухому" басейні можна не лише весело проводити час, але й розвивати моторику і координацію, вивчати кольори.
  • Бізіборд або бізікуб. Іграшку виготовляють у вигляді дощечки або куба, на яких є багато різних елементів: годинники, лабіринти, шестерні, музичні інструменти, лампочки, вимикачі тощо. Малюк може гратися з ними і водночас розвивати дрібну моторику. Як показує практика, діти можуть цікавитися бізібордами тривалий час.
  • Сортер. Сьогодні в магазинах можна зустріти сортери у вигляді різних видів транспорту або веселого звірятка. Зверху на іграшці є отвори різних форм — круглі, квадратні, трикутні, зірки тощо. Малюк повинен розкласти фігурки в потрібні отвори. Такі іграшки допомагають розвивати логіку та когнітивні здібності.

Подарунки для дітей 3-6 років

  • Пазли. Пазли діти дуже люблять. А тому потрібно обирати такі зображення, які наразі відповідають їх інтересам: динозаври, міста, машини, природа, мультики. Сюжетів дуже багато.
  • Залізна дорога. Серед дітей ця іграшка — одна з найулюбленіших. Їм цікаво збирати кільце з рейок, уявляти себе машиністом, керувати залізничним потягом. Сьогодні виробники навіть пропонують іграшки, які видають реалістичні звуки і випускають пару чи мильні бульбашки.
  • Конструктори. Сьогодні існує велике різноманіття конструкторів. Тому ви можете підібрати навіть набори з улюбленими персонажами вашої дитини. Найпопулярнішими все ж залишаються кубики LEGO. Однак вони часто досить вартісні. Під час вибору конструктора звертайте увагу на вік, зазначений на коробках, оскільки для молодших дітей елементи виробляються трохи більшими за розміром.
  • Машинка на радіоуправлінні. Машинки, якими можна управляти, захоплюють як хлопчиків, так і дівчаток. Дітлахи можуть уявити себе гонщиками і весело провести дозвілля, поки батьки зайняті своїми справами.
  • Іграшкова кухня, набір посуду. Це інтерактивні ігри, які допоможуть малечі відчути себе справжніми господарями та розвинути уяву. Навіть під час вимкнення світла, чаювання з іграшками чи "приготування" їжі відволіче дитину від негативних думок. Сьогодні в магазинах можна знайти такі кухні, які оснащують музичною панеллю, плитою зі звуком та підсвічуванням, краном з реальними функціями води (ручний насос) та здатністю імітувати пару. Звичайно, коштують вони немало.

Подарунки для дітей 7-12 років

  • Книги. Це завжди доречний подарунок. Обирайте ті, які заохочують дітей читати - з цікавими текстами та гарними ілюстраціями, а жанр вже залежить від інтересів дитини. Це можуть бути як енциклопедії, так і художні книжки.
  • Настільні ігри. Сьогодні існує чимало настільних ігор, тож обрати можна на будь-який смак. З їх допомогою у дітей розвивається логіка, їхні аналітичні та когнітивні здібності.
  • Дитячий годинник з GPS. Якщо ви хочете не лише порадувати свою дитину, але й трішки заспокоїти себе, варто виривати цей подарунок. Сучасні дитячі годинники облаштовані GPS-трекером, тож тепер можна у будь-коли зв'язатися з дитиною та знати про її місцерозташування. А це дуже важливо в час воєнного стану.
  • Настільний футбол. Він сподобається не лише хлопчикам і дівчаткам, а й захопить навіть дорослих. З цією іграшкою ви зможете більше часу проводити разом за цікавими заняттями.
  • Дитячий фотоапарат. Це не просто іграшка, а справжній маленький ґаджет, який має навіть карту пам'яті. Діти зможуть зберігати знімки, редагувати їх. Такі фотоапарати допомагають розвивати уяву.

Подарунки для підлітків

Потреби підлітків суттєво зростають, тому і новорічні подарунки стають більш серйозними. Тож, серед подарунків на Новий рік 2024 можуть бути:

  • Тематичні енциклопедії з ілюстраціями – тему необхідно підібрати залежно від захоплень підлітка.
  • Ігрова приставка.
  • Для тих, хто захоплюється наукою – електронний мікроскоп або телескоп для вивчення небесних тіл.
  • Мурашина ферма, де комахи живуть за склом.
  • Пензлі, фарби, набір для декупажу або альбом для підлітка, який захоплюється малюванням.
  • Зручний та місткий рюкзак, який підліток використовуватиме для школи та подорожей.
  • Окуляри віртуальної реальності.
  • Гіроскутер.
  • Скарбничка у вигляді банкомата, бомби або сейфа.
  • Роликові або льодові ковзани з комплектом захисту.
  • Музичний інструмент, на якому дівчинка або хлопчик хоче навчитися грати. Підійде гітара, синтезатор, барабани – це може стати одним із найкращих подарунків для підлітків.
  • Портативна колонка або акустична система мобільного телефона.
  • Електронна книга з великою бібліотекою книг того жанру, який подобається підліткові.
  • Нова сучасна модель смартфона або планшета для розваги та навчання.

Ідеї подарунків для дівчаток

Хоча на думку першими спадають ляльки чи м'які іграшки, коли потрібно вибрати новорічний подарунок для дівчинки, це стереотип, від якого вже варто позбуватися. Адже не всі дівчата полюбляють гратися ляльками. А ще цих речей у дитини може бути вдосталь. Тому краще подарувати дівчинці:

  1. Модну сумочку або рюкзак.
  2. Набори для ліплення, малювання, вишивки, виробів із бісеру.
  3. Іграшкові прикраси, косметички.
  4. Набори для творчості.
  5. Набори для гри в лікаря, продавця, перукаря.
  6. Будиночки та меблі для ляльок.

Ідеї подарунків для хлопчиків

Хлопчикам дошкільного віку точно сподобається цікава машинка, гелікоптер та літак, інструменти, гараж для автомобілів, залізниця, улюблений герой з мультфільму.

А ось старші діти будуть щасливі отримати на Новий рік 2024 роботи, футбольні м'ячі, ковзани, ролики, скейти. Головне — пам'ятати про їхні хоббі і інтереси.

Нагадаємо: у Луцьку стартував продаж ялинок і сосен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024