Поділитись:

Як уникнути типових помилок під час вивчення англійської: поради від фахівців Cambridge.ua*

П'ятниця, 15 грудня 2023, 12:31
Як уникнути типових помилок під час вивчення англійської: поради від фахівців Cambridge.ua*

Перед тим, як почати вивчати англійську мову, варто зрозуміти, що помилок не уникнути. Вони будуть спіткати вас на кожному рівні, адже це абсолютно нормальний процес під час навчання.

Авжеж, для кожного студента мовна подорож індивідуальна, як і труднощі, що стоятимуть на шляху. Проте експерти Першого Кембриджського центру розкажуть про найпоширеніші помилки, які робить чи не кожен, хто вивчає англійську мову, та способи, які допоможуть їх уникнути.

  1. Навчання навмання

Часто студенти починають вивчати мову, не визначивши свій рівень знань. Дізнатись цю інформацію варто першочергово, адже від неї залежить ваш подальший успіх та мотивація.

Пройти тест на рівень англійської онлайн можна на сайті Першого Кембриджського центру. Перевірити знання може кожен охочий, адже тестування безплатне.

Після отримання результату ви зможете працювати з матеріалами, що відповідають поточному рівню знань. Таким чином інформація буде засвоюватися легко і ви не втратите час, ресурси та запал.

  1. Відсутність систематичності

Вивчення англійської в «хаотичний спосіб», без чіткого плану не дасть вам очікуваного результату. Це, як зі спортом: без постійних тренувань не буде результату.

Послідовність — це те, що допомагає нам стати кращими. Вивчайте два-три нових слова щодня чи повторюйте вивчену лексику за сніданком, і вже за кілька тижнів ви відчуєте прогрес.

Не чекайте, поки у вас чарівним чином зʼявиться мотивація. Покладайтеся на послідовність і рутину, адже саме ці фактори — рушії прогресу!

  1. Зосередження на граматиці

Авжеж, граматика — це те, без чого не обійтися під час вивчення англійської мови. Однак для того, щоб добре нею володіти не обовʼязково «зубрити» правила.

Памʼятайте, що у процесі навчання слід приділяти увагу читанню, мовленню, письму та слуханню. Тим паче знання мови вимагають також розуміння контексту, культури англомовних країн та здатності висловлюватися змістовно і зрозуміло.

  1. Неактивне використання мови

Одним з ключових аспектів успішного вивчення англійської є повне «занурення» у мовне середовище. Цього можна досягти за допомогою регулярного перегляду фільмів, прослуховування подкастів, читання газет та журналів англійською мовою.

Як уникнути типових помилок під час вивчення англійської: поради від фахівців Cambridge.ua*

Неактивне використання мови може негативно вплинути на здатність виразно комунікувати у письмовому та усному форматах, навіть якщо ви розумієте граматику та маєте багатий словниковий запас.

  1. Онлайн-перекладачі

Власне, це чи не найбільший ворог викладачів англійської, адже студенти часто зловживають онлайн-перекладачами. Пам’ятайте, що ніхто не забороняє ними користуватися, але хочемо попередити, що від таких “словників” може зʼявитись залежність.

Тим паче ці програми не завжди розуміють контекст, а тому переклад часто буває неправильним. А ще — така технологія мінімізує вивчення нових слів, адже студент розуміє, що будь-який термін можна “загуглити”.

Замість того, щоб перекладати окремі фрази чи терміни, намагайтесь зрозуміти контекст розповіді. Спробуйте писати тексти й виражати свої думки англійською мовою без використання перекладачів та активно використовуйте нову лексику, аби краще закріпити її.

  1. Почати говорити лише після опанування певного рівня

Для того, аби говорити іноземною мовою, як носій, ви повинні практикувати її якомога більше. Ця, так би мовити, “стратегія очікування B2”, часто затримує студента у процесі вивчення, внаслідок чого людина втрачає мотивацію.

Власне, для того, щоб говорити англійською, не варто чекати опанування певного рівня знань — почніть практикувати з того, що вже вивчили.

Якщо ви знаєте лише, як сказати англійською "Доброго ранку" або "Дякую", кажіть це щодня кожній людині, яку зустрічаєте. Згодом ви дізнаєтесь більше фраз і почуватиметеся впевненіше під час спілкування.

  1. Ставити нереалістичну мету

Вивчення нової мови може бути захопливим і корисним досвідом, проте вкрай важливо поставити реалістичні цілі. Погодьтеся, що занадто амбітна мета ускладнює досягнення успіху та може легко загасити мотивацію до навчання.

Перед тим, як ставити кінцеву мету освітнього процесу, врахуйте кількість часу, ресурсів та тверезо оцініть власні здібності.

Також важливо визначити найбільш ефективні методи для досягнення поставленої мети.

Це допоможе вам залишатися вмотивованими й не відставати від графіка на шляху до опанування мови.

  1. Відкладання на “потім”

Занадто дорослий, занадто молодий, занадто заклопотаний?! Досить чекати “ідеального моменту” для початку вивчення англійської мови. Користуйтесь технологічними можливостями, цінними ресурсами та власною винахідливістю.

Почати опановувати мову можна з малого: перегляд фільмів англійською, безплатні застосунки для навчання чи платформи для спілкування з носіями.

Зробіть перший крок до мети просто зараз!

  1. Відсутність різноманітності

Студенти часто припускаються цієї помилки, адже вважають, що навчання — це “штудіювання” книг, словників та конспектів. Однак це не так!

В епоху технологічного прогресу вивчати англійську мову стало в рази легше та ефективніше. Вдосконалюйте власні мовні навички за допомогою:

  • ігор,

  • мобільних додатків,

  • VR-програм,

  • чат-ботів,

  • подкастів,

  • іноземних ЗМІ.

  1. Страх робити помилки

Авжеж, це одна з найпоширеніших помилок студентів під час вивчення англійської мови. У такому випадку слід пам’ятати, що труднощі — невіддільна частина навчального процесу, а помилки допоможуть засвоїти матеріал ще краще.

Від того, як ви сприймаєте власні помилки залежить ваш успіх. Тож не варто боятись вийти на кам’янистий шлях вивчення англійської мови.

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
09 листопада 2023
07 листопада 2023
04 листопада 2023
13 липня 2023
01 липня 2023
28 червня 2023
01 червня 2023