Поділитись:

Естонія виділила Україні пакет військової допомоги на €80 мільйонів

Четвер, 14 грудня 2023, 23:22
Естонія виділила Україні пакет військової допомоги на €80 мільйонів

Уряд Естонії ухвалив рішення надати Україні для захисту від Росії довгострокову військову допомогу майже на 80 мільйонів євро.

Про це пише  «Європейська правда» з посиланням на Міноборони балтійської країни.

Згідно з повідомленням, новий пакет допомоги включає «велику кількість» протитанкових ракет Javelin, кулемети, боєприпаси для легкого озброєння, різні транспортні засоби та судна, а також водолазне спорядження.

Відомство не розголошує точні суми допомоги з міркувань безпеки. Вартість пакету становить майже 80 мільйонів євро.

«Цей пакет допомоги сформований з метою отримання максимальної користі для України без шкоди для власної обороноздатності Естонії. Ми замінюємо необхідні запаси», – пояснив міністр оборони Ханно Певкур.

За його словами, Естонія продовжить надавати значну та стійку підтримку Україні, поки Київ не виграє війну, адже на кону не лише безпека України, але й безпека Естонії, трансатлантична та глобальна безпека в цілому.

«Так само, як минулого року Javelin від Естонії відіграли вирішальну роль в обороні Києва й надихнули інші країни простягнути руку допомоги Україні, так само і цим великим пакетом допомоги ми прагнемо показати, що боротьба України за свободу може бути успішною лише тоді, коли члени НАТО продовжуватимуть допомагати українцям», – додав він.

Раніше прем’єрка Естонії Кая Каллас і прем’єр Фінляндії Петтері Орпо написали спільну колонку, у якій наголошують на необхідності продовжувати підтримувати Україну і довести Москві, що там даремно сподіваються на «втому» Заходу.

А цього тижня міністр оборони Фінляндії ухвалив рішення збільшити потужності місцевого виробництва боєприпасів для того, щоб уможливити довгострокову підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів