Поділитись:

Як приготувати суперхрустку картоплю: лафхак

Четвер, 14 грудня 2023, 01:26
Як приготувати суперхрустку картоплю: лафхак

Якщо вам подобається, щоб картопля була дуже хрусткою, цей нескладний, але фантастично ефективний трюк допоможе.

Як пише The Daily Meal, все, що вам потрібно, - миска з крижаною водою. Наріжте картоплю скибочками і киньте їх у воду перед запіканням, – передає Уніан.

Замочування нарізаної картоплі у крижаній воді витягне зайвий крохмаль, у результаті чого картопля стане дуже-дуже хрусткою. Навіть кілька хвилин у холодній воді позбавлять овоч частини крохмалю. Після замочування картоплю потрібно висушити і підготувати до запікання.

Варто зазначити, що замочування нарізаної картоплі у крижаній воді часто використовується для приготування хрусткої картоплі фрі, але це може бути корисно для будь-якого виду картоплі. Видалення зайвого крохмалю допоможе уникнути м'якості та липкості картоплі.

Опубліковане Національною медичною бібліотекою дослідження стверджує, що крохмаль у картоплі активується під впливом тепла і вологи. Під час нагрівання він розм'якшується у процесі, який називається желатинізацією. Потім ці гранули крохмалю збільшуються, лопаються і потовщуються, що робить картоплю липкою. Тому холодна температура крижаної води може допомогти цим крохмальним клітинам "закритися" перед приготуванням. І це лише один із способів домогтися того, щоб картопля вийшла суперхрусткою.

Крім того, занадто великий вміст крохмалю може навіть перешкоджати рівномірному приготуванню картоплі. Отже, якщо в картоплі менше крохмалю, вона не тільки стане хрусткішою, але й готується краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів