Поділитись:

У Франції батьки поскаржилися на вчителя, який показав учням картину із зображенням голого тіла

Середа, 13 грудня 2023, 05:35
У Франції батьки поскаржилися на вчителя, який показав учням картину із зображенням голого тіла

В одній зі шкіл Франції вчитель показав учням картину епохи Відродження із зображенням оголеного тіла. Його звільнили після скарг від батьків-мусульман.

На знак протесту інші вчителі цієї школи відмовилися виходити на роботу, пише УП.Життя.

У середній школі в Іссу, муніципалітеті на захід від Парижа, під час уроку французької мови вчитель показав картину XVII століття, на якій були зображені оголені жінки.

Йдеться про роботу італійського художника Джузеппе "Діана і Актеон". На ній зображена історія із грецької міфології – мисливець Актеон вривається на місце, де купаються богиня Діана та її німфи.

"Деякі учні відводили погляди, відчували образу, говорили, що були шоковані. Дехто також стверджував, що вчитель робив расистські коментарі", – каже Софі Венецітей із профспілки вчителів школи Snes-FSU.

Наступного дня батьки одного з учнів написали директору школи листа, в якому стверджували, що їхньому синові не дали висловитися під час подальшої дискусії в класі.

За словами Венецітей, для вчителів школи ця ситуація стала «останньою краплею», які скаржилися на «дуже поганий клімат» а також «відсутність підтримки» від керівництва.

Вони надіслали батькам листа, в якому сказали, що користуються своїм правом не відвідувати уроки через "особливо важку ситуацію" у середній школі.

Вчителі послалися на «відчутний дискомфорт» та «зростання випадків насильства». Зокрема, йдеться про випадки вбивства вчителів радикально налаштованими мусульманами. 

У 2020 році вчителя історії та географії Самуеля Паті обезголовили біля його школи у передмісті Парижа. Це сталося через те, що Паті показав своєму класу карикатури на пророка Мухаммеда з сатиричного журналу Charlie Hebdo.

У жовтні 2023 року вчителя літератури Домініка Бернара з міста Аррас зарізав його колишній учень з криками "Аллаху акбар".

Міністр освіти Франції Габріель Аттал заявив, що до учнів, які подали скарги, будуть застосовані дисциплінарні заходи. Водночас школу перевірять на дотримання "цінностей республіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів