Поділитись:

Рейд ТЦК в Косино: затриманих хлопців відпустили після ВЛК

Вівторок, 12 грудня 2023, 08:05
Рейд ТЦК в Косино: затриманих хлопців відпустили після ВЛК

Нещодавній гучний рейд закарпатських військкомів до термального курорту, який набув широкого розголосу, закінчився тим, що двоє затриманих військовозобов’язаних відпустили.

Про це в коментарі для ТСН.ua повідомила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

«Під час мобілізаційних заходів працівники ТЦК затримали двох осіб, оскільки вони порушили вимоги законодавства про перебування на військовому обліку під час дії правового режиму воєнного стану. Після цього військовозобов'язані пройшли військово-лікарську комісію та були визнані придатними до військової служби, однак написали заяву і відмовилися від призову. Після цього їх відпустили», – повідомила Юлія Шевченко.

За даними прокуратури, службовці ТЦК скерували щодо цих осіб відомості до правоохоронних органів за ухиляння від проходження військової служби.

«Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ст. 336 КК України (Ухиляння від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період). Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснюватиме Берегівська окружна прокуратура», – розповіла представниця прокуратури. 

До цього в прокуратурі додали: «Щодо заяви від комплексу "Косино". На цей час правоохоронці опитали працівників відпочинкового комплексу, службовців ТЦК, оглянули відеозаписи. Ймовірно, неправомірні дії військових ТЦК перевірить у межах компетенції ДБР. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 травня 2024
06 травня 2024
04 травня 2024
02 травня 2024
23 квітня 2024
04 квітня 2024
30 березня 2024
28 березня 2024