Поділитись:

Росіян та білорусів допустили до участі в Олімпійських іграх

Субота, 09 грудня 2023, 08:32
Росіян та білорусів допустили до участі в Олімпійських іграх

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з росії та Білорусі у нейтральному статусі, команди участі не братимуть.

Про це пише Українська правда. 

Зазначають, що діють суворі умови відбору на ігри, включно з антидопінговими правилами.

МОК пише, що станом на 8 грудня 2023 року лише 11 «нейтральних спортсменів» (8 із російським паспортом і 3 з білоруським) виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024.

Для порівняння, понад 60 українських спортсменів уже пройшли відбір на ігри. Очікується, що українська делегація буде приблизно такого ж розміру, як на Олімпійських іграх у Токіо-2020.

«Кваліфіковані спортсмени з російським або білоруським паспортом будуть зареєстровані як індивідуальні нейтральні спортсмени і змагатимуться як індивідуальні нейтральні спортсмени. Команди спортсменів з російським або білоруським паспортом не допускають. Спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права брати участь у змаганнях»

Також не допускають до ігор спортсменів, які уклали контракт на службу в російській чи білоруській армії та спецслужбах.

На Олімпійських іграх-2024 також забороняють символіку росії та Білорусі і не запрошуватимуть представників влади цих країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів