Поділитись:

На міжбанку поновилося послаблення гривні щодо долара

Субота, 09 грудня 2023, 06:15
На міжбанку поновилося послаблення гривні щодо долара

Національний банк України опівдні 8 грудня встановив довідкове значення курсу на рівні 36 гривень 73,03 копійки за долар. Це майже на шість копійок більше від офіційного курсу на сьогодні, який становить 36 гривень 67,22 копійки за долар, – зазначає Радіо Свобода.

3 жовтня курс зрушив із місця вперше з 21 липня 2022 року. Упродовж більш як 14 місяців офіційний курс утримувався на рівні 36 гривень 57 копійок за долар.

На міжбанківському валютному ринку котирування станом на 12:30 становили, за повідомленнями Finance.ua, 36 гривень 72–74 копійки за долар, це на 6 копійок більше від рівня закриття торгів 7 грудня. 

«Торги по долару на піку активності до 12-ї години. Перевищення попиту над пропозицією провокує поступове зростання котирувань. Ідуть операції по лотах до 1 млн доларів», – вказали фахівці сайту «Мінфін».

Після відмови від фіксованого курсу валюти стрімкого знецінення гривні не відбулося, написав голова Національного банку України Андрій Пишний у фейсбуці за підсумками першого дня, коли регулятор уможливив вільніше курсоутворення.

«Гривня не здійснила «політ у космос»… А якщо врахувати, що раніше курс продажу валюти на міжбанку був близьким до 36,9 гривні за долар (офіційний курс + 1%), то вона навіть дещо зміцнилася», – написав Пишний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів