Поділитись:

Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото)

Середа, 06 грудня 2023, 05:21
Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото)

Різдвяно-новорічний цикл свят важко уявити без ялинки. Її почали прикрашати ще в Середньовіччі в Німеччині. Як прикрасити ялинку на Новий 2024 рік, щоб догодити Зеленому Дракону, – розповідає ТСН

Різдвяна ялинка сьогодні стала справжнім символом Нового року. Багато хто вважає, що її потрібно прикрасити так, щоб декор сподобався знаку того чи іншого року за східним календарем. 2024 рік буде роком Зеленого Дерев'яного Дракона. 

Як прикрасити ялинку в рік Зеленого Дракона: кольори

Насамперед потрібно розібратися, які саме кольори підходять Дракону? Відтінки іграшок та гірлянд потрібно підбирати, виходять з таких критеріїв:

  • в кольорі знака року (тобто всі відтінки зеленого);
  • у відтінках стихії року (дерево – коричневий).

Звичайно, щоб різдвяна ялинка не виглядала надто блідою, варто доповнити ці кольори іншими забарвленнями. І тут можна скористатися правилами поєднання відтінків:

  • зелений колір гарно поєднується із сріблястим та золотистим відтінками – така ялинка буде мати вигляд благородної та елегантної;
  • якщо ви використовуєте дерев'яні ялинкові іграшки, вони чудово поєднуються з червоними та золотими кулями;
  • найяскравіший відтінок зеленого можна сміливо поєднати із фіолетовим, щоб освіжити ялинку.

Пам'ятайте, що найкраще комбінувати на ялинці не більше 2-3 кольорів, при цьому вибирати лише один яскравий, а інші повинні бути більш приглушеними.

Які іграшки вибрати на різдвяну ялинку, щоб зустріти 2024 рік

Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) 

Символ року, Дракон, який є міфічною істотою, і про це потрібно пам'ятати, коли думаєте, як прикрасити ялинку на Новий рік 2024. Ця тварина точно «оцінить» гірлянди однотонного холодного тону, особливо, якщо решту декору ви підбираєте в темних тонах.

Складно уявити різдвяну ялинку без куль. Можна обирати скляні або пластикові. При цьому Дракон буде почувати себе затишно не лише поряд з традиційними кулями, але й з іграшками у вигляді різних звірят (білочки, зайчики тощо). Можна спробувати себе у хендмейді та створити декор своїми руками.

Також варто звернути увагу на те, як правильно розвішувати іграшки на ялинці, щоб догодити Дракону. 2024 року підійде один з трьох способів:

Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) 

  1. Кільцевий — найбільші іграшки вішаються внизу ялинки, а дрібніші зверху. Їх доповнюють мішурою та гірляндами.
  2. Спіральний – спочатку по спіралі розміщуються гірлянди (від верхівки донизу). По їхній лінії потім вішають іграшки, чергуючи три кольори, які були вибрані для новорічної ялинки.
  3. Вертикальний – стрічки та гірлянди розміщуються від верхівки донизу вертикально. У проміжках розвішуються кулі. А декор доповнюється бантами.

2024 року актуальним залишається хаотичний декор. Якщо ви вирішили поставити невелику ялинку, варто звернути увагу саме на цей варіант. Але щоб він виглядав гармонійно, краще використовувати кулі одного розміру.

Як прикрасити ялинку на 2024 рік? Можна також використовувати кулі різного розміру, але однієї колірної гами. Важливо, щоб вони контрастували з зеленими гілками ялинки, якщо ви обрали саме колір символу Нового 2024 року.

Основні тенденції в прикрашанні новорічної ялинки 2024 року

Якщо говорити про те, як прикрасити ялинку 2024 року, щоб вона мала стильний вигляд та сподобалася Дракону, тоді пам'ятайте, що символ року любить привертати до себе увагу, блищати. Головними кольорами повинні виступати червоний та золотистий, причому краще обирати насичені відтінки. Зверніть увагу на певні стилі в прикрашанні ялинки.

Як прикрасити ялинку в рік Дракона? Скористайтеся загальними рекомендаціями:

  • стиль гламур означає, що потрібно використати прикраси та іграшки з пір'ям, анімалістичними принтами, хутром, позолотою;
  • якщо вам до вподоби ретростиль, тоді зверніть увагу на старовинні ялинкові прикраси (можливо, на горищі у старому будинку ваших бабусі з дідусем знайдеться коробка з такими іграшками), фетрових та керамічних звірят, паперові фігурки, свічки та зірки з фольги;
  • новорічна ялинка в скандинавському стилі обов'язково повинна мати дерево, пряжу, бісер. Скляні кулі краще замінити вовняними помпонами або обгорнути крафтовим папером. Актуальними є вироби з пап'є-маше;
  • екостиль означає, що ви будете використовувати лише природні матеріали, хоча його можна поєднати зі скандинавським стилем.

Щоб поставити у своїй оселі мініялинку, краще придбати нобіліс. Це ялиця, яка відрізняється м'якими синьо-зеленими голками.

Ось кілька ідей для різних стилів, як прикрасити ялинку 2024 року:

Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) Як прикрасити ялинку для зустрічі 2024 року: стилі, основні кольори та ідеї (фото) 

Також є тенденції у створенні новорічного декору 2024 року, які варто взяти на замітку, якщо ви хочете створити стильну новорічну ялинку та «задобрити» символ Нового року:

  • в моді 2024 року буде декор в насичений тонах, а основу краще брати золотисту чи червону;
  • чудовим варіантом палітри може стати поєднання смарагдового, сріблястого. Також можна взяти м'ятний, фісташковий та зелений відтінки;
  • якщо ви обрали стриманий скандинавський стиль для новорічної ялинки, прикрасьте її додатково гірляндою в холодному тоні або придбайте штучне деревце зі сріблястою хвоєю;
  • екоприкраси у вигляді натуральних шишок, соломи, гілочок дерев стануть чудовою ідеєю для 2024 року, адже вони чудово поєднуються зі стихією року — деревом;
  • не вистачає яскравих фарб і не знаєте, як прикрасити ялинку 2024 року? Можете взяти яскраві та соковиті зелені відтінки, тільки перевірте, що вони не зливаються із кольором гілок ялини.

Прикраси новорічної ялинки 2024 року повинні бути особливими, адже саме таким є символ Нового року – Зелений Дерев'яний Дракон. Тому обов'язково вибирайте кольори та стилі, які сподобаються цій тварині, щоб залучити талан та щастя 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів