Поділитись:

Два українських стартапи перемогли на міжнародному конкурсі іноваторів в Афінах

Вівторок, 05 грудня 2023, 08:00
Два українських стартапи перемогли на міжнародному конкурсі іноваторів в Афінах

На міжнародному конкурсі європейських інноваторів Jumpstarter 2023 виступили 9 українських стартапів, двоє з яких отримали найвищі призи — 10 тис євро та підтримку у розвитку проєкту від Європейського інституту інновацій та технологій.

Усього конкурс налічує 9 категорій, одна з яких присвячена відбудові України – «Rebuild Ukraine», що з’явилася вперше цьогоріч. До фіналу категорії увійшли 6 українських стартапів, серед яких трійка переможців отримали € 10 тис. за перше місце, € 5 тис. за друге і € 2,5 тис за третє.

Два українських стартапи перемогли на міжнародному конкурсі іноваторів в Афінах 

В цій номінації перше місце отримав стартап GAPPO – інноваційне рішення, що допомагає зацифрувати оперативні процедури звітності в аграрній галузі. Друге – UKRAINIAN LABORATORY INSTRUMENTS – багатофункціональний лабараторний пристрій, адаптований до потреб хімічних лабораторних досліджень. Третє – Solar Optic, який запропонував гібридну технологічну систему сонячного світла з передовою оптикою та відстеженням сонця, що забезпечує енергоефективне природне освітлення в приміщенні без перетворення тепла в електроенергію.

Друга номінація конкурсу – Urban Mobility, де серед шести європейських учасників переміг український стартап «MeGoElectric». Головна ідея проєкту – розробка доступних електричних вантажівок малої та середньої вантажності, які обслуговуватимуть компанії, що займаються транспортуванням вантажів. Проєкт отримав 10 тисяч євро та супровід провідних європейських спеціалістів для реалізації ідеї.

Два українських стартапи перемогли на міжнародному конкурсі іноваторів в Афінах 

Загалом до фіналу EIT Jumpstarter цього року увійшли понад 100 інноваторів з усієї Європи у дев’яти категоріях — Digital, Food, Health, Row Materials, Urban Mobilty, Rebuild Ukraine, InnoEnergy, Manufacturing, The New European Bauhaus, Special prize for the best Western Balcan Team. Усього експертне журі відзначило 27 проєктів, які можуть допомогти Європі подолати деякі з найактуальніших викликів. 

Два українських стартапи перемогли на міжнародному конкурсі іноваторів в Афінах 

«Програма прискорення EIT Jumpstarter допомагає інноваторам на ранній стадії розвивати свої бізнес-ідеї та виводити на ринок нові продукти. Я щиро вітаю всіх переможців із їх досягненням, нагородами, а також усіх учасників. Ваші ідеї допомагають нам побудувати краще, екологічніше майбутнє. Особливо приємно бачити надзвичайну відданість справі багатьох інноваторів з України» — каже Іліана Іванова, єврокомісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.

Гранд-фінал EIT Jumpstarter – це щорічний конкурс стартапів за підтримки Європейського інституту інновацій та технологій.

Довідка:

Спільнота EIT – це спільна мережа, що включає довгострокові партнерства Європейського інституту інновацій і технологій (EIT), відомі як Спільноти знань та інновацій (KIC).​

Ці інноваційні спільноти спрямовані на стимулювання системних змін у Європі та за її межами, зосереджуючись на таких ключових сферах, як зміна клімату, енергетика, здоров’я, харчові продукти, виробництво, сировина, цифровізація, міська мобільність, культура та творчість. Використовуючи колективний досвід KIC, ініціативи Спільноти EIT стимулюють інновації, підприємництво та креативність у Європі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
29 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
16:42
04 жовтня 2023
10:35
30 вересня 2023
25 вересня 2023
15 вересня 2023