Поділитись:

Хто такий Миколай Чудотворець

Вівторок, 05 грудня 2023, 14:01
Хто такий Миколай Чудотворець

Відтепер вшановуватимемо святителя Миколая 6 грудня, за новоюліанським календарем, разом з більшістю Помісних Православних Церков. Святитель

Як пишуть на фейсбук-сторінці ПЦУ, Миколай Чудотворець – один з найбільш відомих і найулюбленіших святих, він є взірцем людяності, добра і милосердя не лише для нашого народу, а й для всього християнського світу. 

«Святитель Миколай – знаний чудотворець, помічник нужденних, вбогих, хворих і подорожуючих; він – швидкий захисник під час лихої години, заступник дітей та великий угодник Божий. Його ім’я з грецької означає «переможець народів». І, справді, він з Божого благословення воістину є переможцем і народів, і часу, і зла на цій землі. Адже з того часу, як жив у далекому ІІІ – на початку IV століття, та й донині – пам’ять про його добрі і богоугодні справи живе поміж різних народів, крізь віки дарує натхнення і надію всім християнам. 

 

На нашій землі шанування святого Миколая прийшло у Х столітті, з поширенням християнства. Цей святий дуже полюбився нашому народові, і з часом день його пам’яті в грудні став улюбленим зимовим добрим святом з подарунками, солодощами, гостинами, дитячими забавами тощо. Є добра традиція дарувати одне одному подарунки в цей день, адже так приємно виявляти увагу і турботу про ближнього. 

 

Тож, наслідуючи святителя Миколая, творімо добро, поки воно в межах наших сил і допоки ми на нього здатні. Наповнюймо наші душі милосердям та даруймо його тим, хто цього потребує. І нехай святитель Миколай, архієпископ Мир Лікійських, чудотворець, допомагає вам в усіх ваших добрих справах!» – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: ми писали, де на Волині відкрили резиденції Святого Миколая і Санти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів