Поділитись:

Вчені планують через 5 років оживити мамонтів з Льодовикового періоду

Неділя, 03 грудня 2023, 05:24
Вчені планують через 5 років оживити мамонтів з Льодовикового періоду

Сцени з «Парку Юрського періоду» можуть стати реальністю, оскільки вчені планують вже до 2028 року відродити шерстистого мамонта з Льодовикового періоду, що вимер близько 4 тисяч років тому. 

Як пише Newsweek, дослідники з компанії Colossal Sciences виявили збіг на 99,6 відсотка між шерстистим мамонтом і азіатським слоном, що робить цей вид ідеальним кандидатом на сурогатне материнство. Дослідники планують перенести ембріон шерстистого мамонта азіатському слону в 2026 році. Якщо все піде за планом, то перший мамонтеня може з'явитися на світ після 22-місячного періоду вагітності в 2028 році, – повідомляє УНІАН.

Як тільки дитинчата шерстистого мамонта народяться, їх перевезуть в місця проживання за Полярним колом, починаючи з Аляски і Канади. Перше покоління мамонтів буде жити у величезних місцях проживання, якими керують і контролюють бригади по догляду за тваринами. А коли ці покоління подорослішають і проявлять незалежність, їх переселять в "дикі" місця випуску.

Компанія Colossal Sciences вклала в ці проекти роки досліджень і мільйони доларів, і заявляє, що робота над шерстистим мамонтом «йде повним ходом». Для реалізації проекту компанія уклала партнерські відносини з декількома організаціями з охорони слонів. Вони також вивчають тваринництво і гарантують, що сучасний шерстистий мамонт не буде сприйнятливий до вірусів, які вбили його предків і родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів