Поділитись:

На Волині іспити з водіння можна здати лише у двох сервісних центрах: де саме (фото)

П'ятниця, 01 грудня 2023, 20:34
На Волині іспити з водіння можна здати лише у двох сервісних центрах: де саме (фото)

З 1 грудня на Волині теоретичні та практичні іспити для отримання посвідчення водія можна скласти лише у двох сервісних центрах МВС із чотирьох діючих, а саме: в селі Струмівка Луцького району та місті Ковелі. 

Ці два сервісні центри, які взяли участь у пілотному проєкті «Прозорий іспит», обладнали додатковими відеокамерами, розповів Суспільному керівник регіонального сервісного центру МВС в області Олександр Семчишин. З його слів, у в екзаменаційних класах встановили аудіофіксацію для контролю та збільшили кількість екзаменаторів.

Олександр СемчишинОлександр Семчишин

«Ми збільшили кількість екзаменаторів до шести в Луцьку, що дає змогу прийняти біля 100 теоретичних іспитів та практичних іспитів протягом дня. У Ковелі збільшили з двох до чотирьох – це на практичні іспити, і також збільшили комп’ютери для складання теоретичних іспитів з п'яти до восьми», – сказав Олександр Семчишин.

Як скласти теоретичний іспит в сервісному центрі на знання ПДР

Перед складанням теоретичного чи практичного іспиту майбутні водії повинні записатися в чергу — це можна зробити онлайн на сайті сервісного центру.

«Для теоретичного іспиту – за два тижні, для здачі практичного іспиту збільшили до 21-го дня. Не потрібно двічі їздити до територіального сервісного центру та фізично знаходитись тут, щоб записатися на здачу іспитів», – каже заступник начальник головного сервісного центру МВС Дмитро Сірак.

На Волині іспити з водіння можна здати лише у двох сервісних центрах: де саме (фото)

З його слів, кандидати у водії, реєструючись в системі, можуть обрати транспортний засіб, на якому складатимуть іспит.

Дмитро СіракДмитро Сірак

Практичний іспит для отримання водійського посвідчення: чи є зміни

Автомобіль для складання практичного іспиту обладнаний відеореєстратором, який записує 180 градусів в салоні автомобіля та 180 градусів перед автомобілем, розповів адміністратор сервісного центру В’ячеслав Ходирєв. Також в машині встановлені дублюючі педалі для уникнення аварійних ситуацій.

Сам іспит з практичного водіння триває 20 хвилин.

На Волині іспити з водіння можна здати лише у двох сервісних центрах: де саме (фото)

20-річна лучанка Юліана Мальчук, яка приїхала в Струмівку вдруге складати практичний іспит, говорить: без хвилювання ніяк.

«Приїжджають і не можуть здати. Завжди можна побачити і свої помилки, і можна, якщо ти вважаєш, що ти не зробив тої чи іншої помилки, то можна передивитися відео», — говорить жінка.

Юліана МальчукЮліана Мальчук

Для складання практичного водіння у сервісних центрах, які прийматимуть іспити на категорію В, є шість автівок, дві з яких — нові, зазначив керівник регіонального сервісного центру МВС в області Олександр Семчишин. Додає: результати іспиту можна оскаржити впродовж 10 днів, а розгляд триває впродовж 30 днів.

На Волині іспити з водіння можна здати лише у двох сервісних центрах: де саме (фото)

Територіальні сервісні центри, які не беруть участь у пілотному проєкті «Прозорий іспит» будуть надавати адміністративні послуги, перелік яких є на сайті головного сервісного центру МВС України. Пілотний проєкт стартував пів року тому й нині на завершальному етапі. З 1 грудня він почав діяти ще у семи областях України, додав заступник начальника головного сервісного центру МВС УкраїниДмитро Сірак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів