Поділитись:

Два роки умовно: на Волині судили молодика, який зарізав сусідського собаку

П'ятниця, 01 грудня 2023, 12:54
Два роки умовно: на Волині судили молодика, який зарізав сусідського собаку

На Волині судили 21-річного чоловіка, який зарізав сусідську собаку – йому призначив два роки іспитового терміну та зобов’язали заплатити власникам вбитої тварини три тисячі гривень моральної компенсації.

Про це інформує Zaxid.net.

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, злочин чоловік вчинив надвечір 19 червня у селі Нові Кошари. Він зайшов на подвір’я сусідів, силоміць витягнув чужу собаку з підсобного приміщення, накинув їй на шию зашморг та відвів у чагарники. Після цього встромив їй у шию ножа, чим завдав смертельного поранення.

Власниця собаки розповіла, що в той день її не було вдома. Коли повернулась додому, почала його шукати. Оглядаючи прилеглу територію, вона із донькою виявила вбиту тварину. За її словами, донька дуже важко переживала смерть улюбленця, і навіть через декілька місяців після інциденту досі за ним плаче. Тож жінка подала ще й цивільний позов на відшкодування моральної компенсації.

За її словами, собака був  безпородний, днем вони зачиняли його, а випускали у ввечері. Тварина мешкала у них три роки і мала кличку Айза.

У суді обвинувачений визнав провину і пояснив свій вчинок тим, що сусідський собака нападав на його курей.

«Ця собака топтала його курей, з приводу чого він звертався до чоловіка потерпілої. В скоєному кається, просить суворо не карати», – наводять у вироку пояснення чоловіка.

Суддя Марина Грідяєва визнала чоловіка винним у порушенні ч. 3 ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з твариною) та призначила йому два роки іспитового терміну. Окрім цього, він повинен сплатити власникам вбитого собаки три тисячі гривень моральної компенсації.

Вирок поки не набрав законної сили, обвинувачений може подати апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів