Поділитись:

Лучанин виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Середа, 29 листопада 2023, 17:32
Лучанин виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи з кульової стрільби

Лучанин Олександр Колодій здобув бронзу на чемпіонаті Європи з кульової стрільби серед осіб з порушеннями слуху. 

Як повідомили в обласному Центрі з фізичної культури та спорту людей з інвалідністю «Інваспорт», змагання відбуваються у місті Поінг, в Німеччині, – пише Суспільне.

Лучанин виборов «бронзу» на чемпіонаті Європи з кульової стрільби 

Лучанин виборов «бронзу» серед чоловіків в стрільбі на 10 метрів в одиночному розряді, поступившись спортсмену з Німеччини.

Змагання триватимуть до 3 грудня.

Що відомо про Олександра Колодія

Олександр Колодій – народився 25 жовтня 1986 року у місті Луцьку Волинської області. Заслужений майстер спорту України(стрільба кульова – вади слуху, 2009 р.).

Учасник трьох літніх Дефлімпійських ігор (Тайвань, 2009 р.; Болгарія, 2013 р.; Туреччина, 2017 р.), триразовий чемпіон у стрільбі з швидко стріляючого пістолету.

Учасник трьох чемпіонатів Європи зі стрільби кульової (Швейцарія, 2007 р.; Німеччина, 2011 р., Чехія, 2015 р.), одинадцятиразовий чемпіон та восьмиразовий срібний призер чемпіонатів Європи. Європейська спортивна організація глухих визнала Олександра Колодія кращим спортсменом 2011 року серед спортсменів з порушеннями слуху.

Понад 50 разів Олександр Колодій ставав чемпіоном України зі стрільби кульової серед людей з порушеннями слуху. Найбільше у вправах з швидкостріляючого та пневматичного пістолетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів