Поділитись:

Економте електроенергію: в енергосистемі з'явився дефіцит, – Укренерго

Середа, 29 листопада 2023, 14:57
Економте електроенергію: в енергосистемі з'явився дефіцит, – Укренерго

В енергосистемі України зафіксували дефіцит електроенергії – стрімке зростання споживання виникло через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів з постраждалих від негоди регіонів.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба НЕК «Укренерго».

«Увага! В енергосистемі є дефіцит. Просимо ощадливо споживати електроенергію!» – йдеться у дописі.

З 13:00 в енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті. 

«В енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Наш котик Графік зростає на очах. Це означає, що  споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції», – пишуть в «Укренерго».

Котик Графік від «Укренерго»Котик Графік від «Укренерго»
 

Українців закликають ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня до 18:00.

В «Укренерго» зауважили, що ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі й сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно та уважно поставитися до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів