Поділитись:

Втретє «залетів»: лікарю-гінекологу з Луцька оголосили вирок за сутенерство

Вівторок, 28 листопада 2023, 22:07
Втретє «залетів»: лікарю-гінекологу з Луцька оголосили вирок за сутенерство

28 листопада у Луцькому міськрайонному суді оголосили вирок лікарю-гінекологу Василю Стефанюку.

Медика втретє судили за сутенерство, – пише Суспільне.

Суд визнав лікаря винним за ч.2 ст. 303 Кримінального кодексу України і призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років і три місяці.

Як розповіла  речниця обласної прокуратури Наталія Мурахевич, цього разу чоловіка судили за те, що він упродовж листопада минулого року по січень цього року забезпечував проституцією чотирьох жінок. Слідчі встановили понад 10 таких епізодів.

Як минув суд і що кажуть в прокуратурі

Перед оголошенням вироку обвинуваченому надали останнє слово. Він сказав, що кається і просить мінімальний термін. Максимальне покарання за статтею, в якій його обвинувачують, передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Під час оголошення вироку суддя Алла Полюшко зазначила, що раніше накладений арешт на майно Василя Стефанюка буде знято. До набрання чинності вироку лікар має перебувати під домашнім арештом.

«Цей вирок, який постановлено сьогодні – уже врахував за сукупністю покарання і вже це покарання йому оголосили. Це остаточне призначення йому покарання за всі злочини, які він чинив із цього приводу», — сказала речниця прокуратури Наталія Мурахевич.

Обвинувачений прокоментувати ситуацію  відмовився. Вирок набуває законної сили через 30 днів — після строку подання апеляції.

Що відомо про гінеколога і попередні вироки суду

У жовтні 2020 року лікар Василь Стефанюк уже був засуджений за вчинення аналогічного злочину. Тоді суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном на три роки.

У жіночій консультації в Луцьку, де працював медик, зі слів завідувачки Любові Ларіної, про злочинні дії працівника не знали. Не було їй відомо і про те, що від квітня тривало слідство. Медичка відмовилася розповідати, чи були скарги на роботу гінеколога.

31 травня 2021 року лікаря-гінеколога вдруге затримали за сутенерство. Тоді Луцький міськрайонний суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Він перебував на іспитовому терміні.

22 листопада Суспільне уже повідомляло, що суд призначив лікарю покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Надрукувати
мітки:
коментарів