Поділитись:

У Міноборони та ЗСУ запровадили ще чотири стандарти НАТО

Вівторок, 28 листопада 2023, 23:32
У Міноборони та ЗСУ запровадили ще чотири стандарти НАТО

У Міністерстві оборони та Збройних силах України протягом жовтня-листопада цього року запровадили ще чотири стандарти НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України, – передає Суспільне.

Серед нових запроваджених стандартів Північноатлантичного альянсу:

  • «Освіта та підготовка з проведення операцій в урбанізованому середовищі» (здійснення стандартизованої підготовки під час підготовки до ведення бойових дій у великих населених пунктах).
  • «Тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО» (забезпечення командирів та їх штабів керівництвом щодо планування, координації та виконання повітрянодесантних операцій).
  • «Проведення сухопутних тактичних дій» (забезпечення керівництвом щодо планування та виконання заходів і завдань зі стабілізації обстановки, які можуть виникати у межах будь-якої операції та будь-якої кампанії).
  • «Повітряні та космічні операції» (стосується спільної доктрини, на основі якої можуть бути сформульовані стандартні процедури застосування спроможностей щодо дій в аерокосмічному просторі під час об’єднаних операцій).

В оборонному відомстві зазначили, що наразі вже запроваджено 280 стандартів НАТО: 174 – у межах Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти НАТО) та 106 – так званих «ініціативних», що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, ЗСУ мають відповідати усім критеріям НАТО і для цього треба змінюватися для повної взаємосумісності з партнерами.

«Україна обрала свій шлях: стати членом Альянсу. Тому НАТОфікація – один з пріоритетів Міністерства оборони України», – наголосив Умєров під час нещодавньої зустрічі з главою Пентагону Ллойдом Остіном у Києві.

Загалом в НАТО існує 1135 стандартів. Тобто, в Міноборони та ЗСУ вже запроваджено чверть від загальної кількості (24,6%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів