Бойовики взяли під контроль підприємства "ДТЕК Енерго" Ахметова

Середа, 15 березня 2017, 15:36

ДТЕК втратив контроль над усіма своїми підприємствами в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

У повідомленні зазначається, що директори підприємств ПрАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ТОВ "Моспінське ВПП", ПрАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", ТОВ "Техремпоставка" , ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит", ТОВ "Електроналадка", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" і ТОВ "ДТЕК Сервіс", розташовані на тимчасово неконтрольованій території Донецької і Луганської областей, отримали повідомлення про необхідність перереєстрації в так званих "ДНР" і "ЛНР" і початку інвентаризації майна.

"З цього моменту ДТЕК не контролює роботу цих підприємств. Компанія вважає неприйнятною вимогу про перереєстрацію наших підприємств, ніякі форми тиску не змусять ДТЕК змінити юрисдикцію своїх активів", – зазначають у компанії.

За фактом втрати контролю над підприємствами компанія звернулася в правоохоронні органи України, ДФС, податкові органи та державні фонди. Для захисту інтересів в українському і міжнародному правовому полі ДТЕК залучив юридичні компанії.

Довідково:

ДТЕК — найбільший енергетичний холдинг України з активами у видобутку вугілля, генерації та дистрибуції електроенергії, альтернативній енергетиці та видобутку природного газу.

У портфель активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств по дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів.

ДТЕК - стратегічний холдинг, що здійснює управління операційними компаніями з активами в вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Чисельність співробітників ДТЕК - 118 тисяч чоловік. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тимченко.