Поділитись:

Як покращити імунітет самостійно*

Понеділок, 27 листопада 2023, 20:52
Як покращити імунітет самостійно*

Питання зміцнення власного здоров’я хвилює вже не одне покоління українців. Для цього існує безліч фармацевтичних засобів. Наприклад, Новірин, що випускається в формі таблеток для дорослих чи солодкого сиропу для дітей. Замовити медичні засоби можна на LIKI, але для більшої ефективності терапії, варто також спробувати мобілізувати сили організму природними способами.

Оптимізуємо харчування

Універсальних ліків чи способів відновлення захисних можливостей не існує. Але наступні зміни гарантовано допоможуть зміцнити здоров’я. Перш за все, це харчування. Потрібно відмовитися від надмірного вживання солоної, жирної, смаженої їжі, напівфабрикатів та солодощів. В раціоні повинні бути продукти багаті на вітаміни. В першу чергу, фрукти та овочі. Наприклад, лимони.

Якщо ж хочеться солодкого, то, не варто бігти до крамниці по тортик або цукерки, Завжди можна замінити ці некорисні продукти сухофруктами або горіхами з медом. Звісно, в помірній кількості.

В раціон необхідно додати також вітамінно-мінеральні комплекси. Організм має регулярно отримувати:

  • вітаміни А, Е, С, D, групи B та інші;

  • залізо;

  • цинк;

  • магній;

  • калій і т. д.

Не завжди в їжі їх достатня кількість. Варто попередньо ознайомитися зі складом вітамінів: інколи їх користь досить сумнівна через оболонку капсул, для якої використовуються зовсім некорисні речовини.

Гігієна та спорт

Помірні фізичні навантаження – хороша профілактика захворювань. Необов’язково бити рекорди: достатньо кілька разів на тиждень грати в улюблені ігри (футбол, баскетбол, волейбол), здійснювати ранкові чи вечірні пробіжки, чи займатися в залі. Можна навіть виконувати нескладні вправи вдома, якщо на вулиці дощ чи немає часу відвідувати секції.

Надважливу роль в здоров’ї грає гігієна. Це не тільки чисті руки та шкіра, але й загальна гігієна: вологе прибирання вдома, провітрювання квартири тощо.

Навіть настрій впливає на імунітет. Недопустимо тривалий час знаходитися в пригніченому стані. Якщо організм перевтомлений, це негативно відобразиться на самопочутті. Тому завжди корисно вчасно відпочивати. Наприклад, можна влаштувати на вихідних активне дозвілля за містом разом з родиною, або запланувати тривалу відпустку.

Надрукувати
мітки:
коментарів