Поділитись:

Відмова від тіньового продажу підакцизної продукції значно збагатить місцеві бюджети, – ДФС Волині

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:12
Відмова від тіньового продажу підакцизної продукції значно збагатить місцеві бюджети, – ДФС Волині

За підсумками 2015 року до місцевих бюджетів Волині 57,3% від загальної суми роздрібного акцизу, тобто більше 120 мільйонів гривень, сплачено продавцями пального.

Структура надходжень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції в області свідчить про неповну сплату цього платежу окремими підприємницькими структурами та приватними підприємцями, – розповіла заступник начальника відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова на зустрічі з представниками бізнес-структур, які реалізують підакцизну продукцію на Волині, повідомляє прес-служба ДФС.

"Із загальної суми 5% акцизного податку, а це більше 211 мільйонів гривень за підсумками 2015 року, 21 та 22% сплачено від реалізації вино-горілчаної продукції та тютюнових виробів. Ми маємо підстави для того, щоб стверджувати: надходження роздрібного акцизу від реалізації вина, горілки та цигарок повинні бути значно вищими", - звернула увагу учасників зустрічі Наталія Єлова.

Посадовець обґрунтувала позицію ГУ ДФС Волині виявленими невідповідностями у поданих до ОДПІ звітах окремих продавців підакцизної продукції та наголосила, що деякі факти свідчать про сотні тисяч втрат місцевих бюджетів внаслідок "маніпулювання" даними у податковій звітності підприємницькими структурами.

"Якщо підприємець чи фірма закупляє підакцизну продукцію на кілька мільйонів, а потім звітується про продані товари лише на кілька сотень тисяч, то цілком логічно у нас виникає питання – де зберігається цей товар за відсутності акцизних складів, для чого закупляти продукцію, яка згодом не продається. За такої бізнес-діяльності неминучі колосальні збитки", - зауважила Єлова.

Наталія Єлова запропонувала представникам бізнесу – учасникам зустрічі ретельніше проаналізувати свою діяльність та виправити неточності у звітності, відповідно – адекватно обсягам реалізації сплачувати акцизний податок.

Надрукувати
мітки:
коментарів