В ЮНІСЕФ розповіли, коли в Україну привезуть всі вакцини

Четвер, 16 березня 2017, 08:14

Фонд ЮНІСЕФ планує доставити в Україну всі вакцини, які закуповує за кошти Держбюджету 2016 року, на початку літа.

Про це на прес-конференції повідомила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберис, – інформує "Слово і Діло".

"На прохання Міністерства охорони здоров'я, вакцини будуть поставлені в червні-липні. Медичні установи на початку літа отримають ці препарати. До червня ми завершимо весь процес закупівель за кошти 2016 року", – сказала Барберис.

Голова представництва ЮНІСЕФ повідомила, що вже використано 66 % бюджету на закупівлі препаратів для антиретровірусної терапії. В Україну доставлені такі препарати, як "Дарунавір", "Лопінавір"/"Ритонавір", "Ефавіренз", "Ралтегравір". За іншими позиціями підписані контракти з постачальниками, препарати перебувають на стадії виробництва.

Загалом ЮНІСЕФ закуповує за кошти Держбюджету 2016 року 28 позицій лікарських засобів для лікування ВІЛ/СНІДу та проведення антиретровірусної терапії дорослих і дітей.

ЮНІСЕФ уже уклав контракти з постачальниками всіх восьми вакцин, які зараз перебувають на стадії виробництва: КПК, іПВ, бОПВ, БЦЖ, АКДП, гепатит В, АКДП, һів.

Нагадаємо: ЮНІСЕФ планує здійснити поставки вакцин, придбаних за програмою держзакупівель за бюджетні кошти 2016 року, вже в другому кварталі 2017 року.