Поділитись:

Особливі аспекти в роботі сторожа

П'ятниця, 24 листопада 2023, 10:33
Особливі аспекти в роботі сторожа

Сторож – це професія, яка оточена безліччю міфів та передбачуваних поглядів. З невідомих причин, багато людей вирішили, що цю роботу виконують лише ті, хто вже пішов на пенсію і бажає підвищити свої фінансові можливості. Або ж ті, для кого немає інших варіантів. Проте, як стверджує одне народне прислів'я, «не слід оцінювати книгу по її обкладинці».

Насправді, ця професія, на зразок багатьох інших, має велику кількість форм та виявів. Всі вони різняться між собою як зарплатою, так і особливостями роботи. Різні функціональні обов’язки може передбачати робота сторожа в Тернополі.

Хто такий сторож?

Слід почати з визначення, хто такий сторож? Адже є багато спеціальностей, які, хоча й схожі, все одно є абсолютно різними професіями, наприклад охоронець або наглядач.

Таким чином, сторож – це особа, яка захищає доручений їй об'єкт від усіх можливих небезпек. Найчастіше робота сторожа виконується вночі, хоча існують і денні, а також цілодобові зміни.

Основна місія сторожа – підтримувати порядок на території, перевіряти недоторканність усіх замків і печаток, а також слідкувати за тим, щоб сторонні не втрутилися в доручений йому об'єкт. Для досягнення цих цілей він може використовувати всі наявні засоби, якщо вони не суперечать законам або правилам підприємства.

В іншому випадку, функціональні обов'язки сторожа будуть залежати від політики організації, де він працює.

Вимоги до працівника охорони

Зазвичай роботодавці бажають бачити на посаді охоронця чоловіка віком від 20 до 40 років, який має досвід служби в армії або правоохоронних структурах, та займається фізичними тренуваннями. Набір необхідних вмінь включає, зокрема, наступні.

  1. Грамотне врегулювання ситуації з правопорушником.
  2. Вміння оперувати системами відеонагляду, спеціалізованим обладнанням та зброєю.
  3. Знання основ психології.
  4. Вміння надавати першу медичну допомогу.
  5. Освіченість у юридичних аспектах, пов'язаних з професією.
  6. Вміння працювати в команді, оскільки зазвичай ця робота виконується групою спеціалістів.

Особистісні якості охоронця, такі як відповідальність, чесність, самодисципліна та рішучість, також мають велике значення для роботодавця. Цінуються спостережливі та уважні люди.

Якщо ви вважаєте, що посада водія є для вас відповідною, відвідайте народний портал robota.ua/ternopil. Тут ви зможете знайти оголошення від різних роботодавців, які пропонують привабливі умови праці та достойну заробітну плату. Цей ресурс стане відмінним інструментом для реалізації вашого потенціалу на перспективній посаді.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів