Поділитись:

Власники елітних авто поповнили бюджети Волині на понад 2,2 мільйона гривень

Четвер, 23 листопада 2023, 13:03
Власники елітних авто поповнили бюджети Волині на понад 2,2 мільйона гривень

Громади Волині у січні-жовтні 2023 року залучили 2,2 мільйона гривень транспортного податку. Це на 14,8 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Із загальної суми надходжень транспортного податку в області майже 1,5 мільйона гривень – внесок підприємств і фірм, які мають у власності вартісні автомобілі. Майже 750 тисяч транспортного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи, які володіють легковими машинами, що підлягають оподаткуванню.

Податківці нагадують: об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року Мінекономіки на своєму офіційному вебсайті розміщує перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі – Перелік об’єктів оподаткування), який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.

Перелік об’єктів оподаткування поточного податкового (звітного) року розміщено на вебсайті Мінекономіки (www.me.gov.ua), який включає 230 моделей легкових автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів