Поділитись:

Європарламент відкриє офіс у Києві

Вівторок, 21 листопада 2023, 23:34
Європарламент відкриє офіс у Києві

Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні для посилення підтримки українського парламенту на прохання високопосадовців українського уряду. 

Це йдеться у документі бюро Європарламенту, з яким ознайомився Euractiv, передає «Європейська правда».

Рішення, схвалене в понеділок увечері, має на меті полегшити відносини з українським парламентом, зокрема, налагодити його контакти з "відповідними комітетами" Європарламенту, а також полегшити адміністративну роботу.

Бюро є органом Європейського парламенту, відповідальним за ухвалення адміністративних рішень щодо внутрішнього функціонування інституції.

Європейський парламент має офіс зв'язку для кожної країни-члена, який допомагає парламенту налагоджувати з ними зв'язки, наприклад спілкуючись із зацікавленими сторонами, організовуючи заходи та підтримуючи зв'язки з місцевими ЗМІ.

Згідно з документом, лише кілька офісів Європарламенту відкрито в неєвропейських містах, зокрема в Нью-Йорку, Аддіс-Абебі та Джакарті, «де співробітники парламенту відряджаються до Представництва ЄС».

Делегація ЄС у кожній країні, що не є членом ЄС, є дипломатичним представництвом ЄС на цій території, підпорядкованим Європейській службі зовнішніх справ.

Як відомо, президентка Європейського парламенту Роберта Метсола послідовно виступає на підтримку України від початку російського вторгнення в лютому 2022 року. Минулого року Європарламент присудив премію Сахарова за свободу слова українському народу та президенту Володимиру Зеленському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів