Поділитись:

У Луцьку вшанували загиблих учасників Революції Гідності

Вівторок, 21 листопада 2023, 20:51
У Луцьку вшанували загиблих учасників Революції Гідності

21 листопада, у День Гідності та Свободи, біля стели Героїв Небесної Сотні у Луцьку за загиблими учасниками Революції Гідності відбувся поминальний молебень.

Панахиду відслужили священники Православної церкви України, – пише Суспільне. 

Григорій Сиротенко був учасником Євромайдану у Луцьку, нині у десяту річницю тих подій, прийшов до пам’ятної стели вшанувати Героїв Небесної Сотні.

«Були постійно, щодня були тут. І передавали їжу і в Київ, і тут, допомагали нашим героям, які відстоювали незалежну Україну», – пригадує волинянин.

Григорій СиротенкоГригорій Сиротенко
 

Коли починався Євромайдан лучанину Миколі було 13 років.

«Я вже тоді розумів, що це переломний момент в історії України, що відбувалися дуже важливі історичні події, визначався її майбутній шлях, здобуття незалежності від колоніальної політики», – говорить чоловік.

Лучанин МиколаЛучанин Микола
 

Також вшанування відбулися на меморіальному комплексі «Вічна слава». Там люди зібралися біля пам’ятника Волинським Героям Небесної Сотні, де похований Герой Небесної Сотні Василь Мойсей.

«Знаючи брата, він не чекав би повномасштабної війни, а пішов би з перших днів, якби вижив. Так, як хлопці в 14-му році зразу з Майдану пішли на війну. Так і він би пішов. Просто його куля вбила. Його воля, його жага до життя, його любов до України штовхала б до цього», – сказав брат Василя Мойсея Роман.

Брат загиблого на Майдані Василя Мойсея РоманБрат загиблого на Майдані Василя Мойсея Роман
 

Довідково: під час розстрілу на Євромайдані у столиці загинуло семеро волинян: Віктор Хомяк, Олександр Бадера, Іван Тарасюк, Василь Мойсей, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич та Юрій Сидочук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024