Поділитись:

«Прагну помститися за племінника і товариша»: волинянин розповів, чому пішов на війну

Понеділок, 20 листопада 2023, 20:44
«Прагну помститися за племінника і товариша»: волинянин розповів, чому пішов на війну

45-річний волинянин із позивним «Вуж» – штурмовик полку «Сафарі» у бригаді «Лють». Понад 20 років чоловік служив у правоохоронних органах, на початку 2023 року вирішив піти на фронт.

Історію штурмовика розповіли на сторінці Національної поліції України, пише Суспільне.

«Я прагну помститися за племінника, який загинув торік у жовтні під Куп’янськом, і помститися за товариша, якого також вбили під Куп’янськом», – говорить волинянин.

Як зазначили у Нацполіції, за 11 місяців на передовій боєць взяв участь у трьох бойових операціях, врятував життя трьох братів.

«Найпам’ятнішою і найнебезпечнішою була операція під Курдюмівкою. Тоді я працював у штурмовій групі, але, окрім штурму, мені довелося евакуювати з поля бою мого колегу «Коржика»... За словами побратимів, я півтори години перебував без свідомості після того, як по нас прилетів ворожий СПГ», — пригадує «Вуж».

Прийшовши до тями, каже штурмовик, продовжив евакуацію трьох поранених: «Ми йшли під супровід ворожої артилерії і дронів, які намагалися нас ліквідувати. Дякувати Богові, ми вибралися до безпечного місця».

Вдома на волинянина чекають батьки, дружина і троє синів. «Саме заради них, а також в пам’ять про загиблого племінника, я пішов на фронт», – говорить він.

Зі слів бійця, після перемоги він мріє купити мотоцикл і поїхати на ньому до побратимів у різні куточки України.

Нагадаємо: воїни 14-ї бригади показали, як за допомогою ракет ПТРК «Javelin» знищили ворожі танк, два БМП та їх екіпаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів