Поділитись:

Скільки українців використовують шкільні знання з математики

Вівторок, 21 листопада 2023, 05:45
Скільки українців використовують шкільні знання з математики

Соціологи запитали українців, чи знадобилося їм вивчення математики після закінчення середньої школи. Результати свідчать, що цей предмет був не потрібен лише 11% респондентів. 89% зазначили, що він став у пригоді певною мірою.

Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології, пише УП.

Так, 71% респондентів сказали, що математика необхідна під час взаємодії з банками, отриманні кредиту, сплаті послуг тощо. 70% опитаних заявили, що використовують її в повсякденному житті.

68% зазначили, що математика сприяла розвитку їхнього логічного мислення. 61% опитаних відповів, що використовує свої знання з цього предмета, щоб допомогти своїм дітям вивчати його в школі.

Для подальшого навчання у ВНЗ математика знадобилася 55% українців, а 48% учасників опитування сказали, що з цією наукою пов’язана їхня робота.

Стать, вік, регіон проживання практично не мали впливу на відповіді. Як і місце проживання: у селі математика потрібна 87% опитаних, у місті – 91%.

Різниця була помітною лише серед людей з різними рівнями освіти: серед тих, хто має освіту нижче середньої або середню, математику використовували 74%, тоді як людей із середньою спеціальною освітою було 87%, а з вищою – 94%.

Респондентів також запитали, що робити з кількістю годин на вивчення математики у школі: збільшити, зменшити чи залишити, як є. Більшість (51%) висловилася за те, щоб залишити все, як є. Ще 25% не знали, що відповісти. А тих, хто вважає, що треба збільшувати кількість годин на математику, було втричі більше (19%), ніж тих, хто висловився за зменшення (6%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів