Поділитись:

За вихідні шахраї видурили у волинян майже пів мільйона гривень

Понеділок, 20 листопада 2023, 11:03
За вихідні шахраї видурили у волинян майже пів мільйона гривень

Протягом вихідних шахраї виманили у шістьох волинян майже 500 тисяч гривень під приводом додаткового онлайн-заробітку.

Про це у понеділок, 20 листопада, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Зловмисники надсилали волинянам у різні месенджери повідомлення з пропозицією додаткового онлайн-заробітку. В повідомленнях зазначали, що робота легка, потрібно лише «лайкати» чи перепощувати інформацію в соцмережах.

Після погодження на заманливу пропозицію, шахраї роз’яснювали умови «легкого» заробітку: треба вкласти свої гроші, які потім повернуться з певним відсотком. Спочатку так все і відбувається, кошти повертаються разом з відсотками. Коли шахраї уже остаточно входили в довіру до потерпілих, тоді й спрацьовувала схема. Гроші волиняни надсилали, але згодом не повертались ні вкладені кошти, ні відсотки.

За такою схемою протягом вихідних потерпіло шестеро волинян.

«Вкотре застерігаємо, якщо до вас звернулися зі схожими пропозиціями онлайн заробітків через месенджери, зокрема, із закордонних номерів, де перші цифри +1 (913), +92, +504 тощо, знайте – це шахраї.

Просимо громадян переказувати цю інформацію своїм рідним, друзям та знайомим, аби вберегти їх від шахрайських схем. Будьте обережні, бережіть себе та своїх близьких», – додали правоохоронці.

Нагадаємо: днями 87-річний лучанин виніс невідомій особі всі заощадження – 30 тисяч гривень та майже 2 тисячі доларів. Через декілька годин зловмисника затримали поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів