Поділитись:

Росія може повернути на озброєння розвідувальний літак часів СРСР

Неділя, 19 листопада 2023, 12:37
Росія може повернути на озброєння розвідувальний літак часів СРСР

Розвідувальне товариство Міністерства оборони Великої Британії заявило, що Росія розглядає можливість повернення на озброєння висотних розвідувальних літаків радянських часів М-55.

Як пише «Європейська правда», про це йдеться у недільному зведенні відомства.

Розвідники повідомили, що існує реальна можливість того, що літаки М-55 повернуться на фронт для посилення обмежених можливостей російської системи розвідки, спостереження, захоплення цілей та рекогносцировки над територією України.

«Майже напевно, що літаки М-55 здійснюватимуть місії проти України з відносно безпечного повітряного простору РФ», – йдеться у зведенні.

Міноборони Британії вказують, що критичним недоліком РФ була нездатність створити адекватний потенціал розвідки, спостереження, захоплення цілей та рекогносцировки (ISTAR).

Як зазначають аналітики, це має вирішальне значення для своєчасного та точного переслідування цілей повітряними, морськими й сухопутними силами.

У РФ декілька літаків M-55, які вперше піднялись у повітря в 1988 році. Вони виконували дослідницькі функції, коли брали участь в дослідженні арктичної стратосфери у 1996-1997 роках та в Антарктиді протягом 1999 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів