Поділитись:

Волинянин з бригади «Лють» прагне помститися за племінника і товариша, вбитих ворогами

Неділя, 19 листопада 2023, 10:43
Волинянин з бригади «Лють» прагне помститися за племінника і товариша, вбитих ворогами

Штурмовик «Вуж» – один із найдосвідченіших бійців «Сафарі». Йому – 45 років, понад 20 з них він провів у правоохоронних органах на рідній Волині. Однак на початку цього року «Вуж» вирішив піти на фронт, залишив обласне Управління поліції охорони і долучився до полку «Сафарі» бригади «Лють».

Історію бійця розповіли у Нацполіції України.

Волинянин вже взяв участь у трьох бойових операціях, врятував життя трьох братів. За словами побратимів, майже годину перебував між життям і смертю.

«Напевно, найпам’ятнішою і найнебезпечнішою була операція під Курдюмівкою. Тоді я працював у штурмовій групі, але, окрім штурму, мені довелося евакуювати з поля бою мого побратима «Коржика»... Цікаво, що за словами побратимів, я півтори години перебував без свідомості після того, як по нас прилетів ворожий СПГ. Але, на щастя, оговтався і взявся до справи. Евакуація «Коржика» здалася мені вічністю, позаяк ми йшли під супровід ворожої артилерії і дронів, які намагалися нас ліквідувати. Дякувати Богові, ми вибралися до безпечного місця. Окрім «Коржика» вдалося вивести з поля бою ще двох поранених військових ЗСУ», – розповідає «Вуж».

Вибір позивного поліцейський пояснює просто – любов'ю до змій.

«Все дуже просто: я люблю змій. Вуж, як відомо, – змія добра, але змушує себе боятися. От і я, як усі «сафарівці», змушую ворогів нас боятися», – розповідає боєць.

Чоловік додає, що найбільшою мотивацією на фронті для нього є помста за дорогих йому людей.

«Якщо чесно, я прагну помститися за племінника, який загинув в жовтні минулого року під Куп’янськом, і помститися за товариша, якого також вбили під Куп’янськом», – ділиться боєць.

Вдома на «Вужа» чекає серйозний родинний «десант»: батьки, дружина і троє синів.

«Саме заради них, а також в пам’ять про загиблого племінника, я пішов на фронт», – розповідає він.

Зі слів захисника, перше, що хотів би зробити після Перемоги, – купити мотоцикл класу «Круїзер» і поїхати на ньому до побратимів у різні куточки України.

«Також прагну відвідати український Крим, де проходив строкову службу, і покупатися в Керченській протоці», – додає «Вуж».

Зараз «Вуж» разом із побратимами продовжує робити «смерть ворогам». Вони не зупиняться, поки окупант не буде знищений повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів