Поділитись:

«Затишшя перед бурею», – волинська рятувальниця пригадала початок повномасштабної війни

Субота, 18 листопада 2023, 18:13
«Затишшя перед бурею», – волинська рятувальниця пригадала початок повномасштабної війни

Ольга Береза – диспетчер чергової зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Волинській області, досвідчений фахівець з 15-річним стажем роботи. Вона точно знає, що робити, коли горить будинок, трапилася аварія, вирує стихійне лихо, коли життю людини загрожує небезпека. Ольга – професіонал, до якої першими звертаються ті, кого застала надзвичайна подія.

Про це пише Головне управління ДСНС України у Волинській області

Ольга чергувала у день початку повномасштабної війни – цей день назавжди лишиться в її пам'яті.

«День був спокійним, як кажуть «затишшя перед бурею», вже вночі оголосили надзвичайний стан, пізніше були перебої з інтернетом і погіршився зв’язок – це насторожувало, але я до останнього не вірила, що розпочнеться війна, – згадує диспетчер. – Після першого прильоту ракет на мить був ступор, але, маючи за плечима немалий досвід, я швидко взяла себе в руки та разом з колегами приймала рішення з реагування на дзвінки, які почали лунати безперестанку. Було страшно, адже ситуація не типова і до того дня ми не знали, як правильно діяти у таких випадках, але ми справились!»

Її професія диспетчера служби «101» вимагає не тільки відданості справі, а й великого рівня відповідальності. Ольгу це не лякає, вона щиро та з гордістю носить звання «рятувальниця», адже це не просто її робота – це продовження великої справи її сім’ї, тата та діда, які теж присвятили своє життя служінню людям і державі. Рятувати життя – це код їхньої великої та дружньої родини.

«Наша робота вимагає бути холодною та розсудливою. Потрібно бути психологічно стійкою та вміти контролювати власні емоції, щоб чітко і правильно приймати рішення, оскільки саме від цього залежить якість та швидкість надання допомоги людям. А вдома вже можна розслабитись і навіть поплакати», – розповідає Ольга Береза.

«Затишшя перед бурею», – волинська рятувальниця пригадала початок повномасштабної війни

Ольга виховує сина – Тимофію 9 років. У вільний від навчання час він займається дзюдо. Хлопчик пишається своєю мамою та з нетерпінням завжди чекає її вдома і старається добре вчитися, щоб тішити її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів