Поділитись:

Набув чинності новий порядок переміщення товарів у зону АТО

Вівторок, 14 березня 2017, 11:38

В Україні сьогодні, 14 березня 2017 року, набув чинності новий порядок переміщення товарів у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Порядок був затверджений Кабінетом Міністрів України і набув чинності через 10 днів з опублікування в "Урядовому кур'єрі", – повідомляє РБК-Україна.

Переміщення товарів фізичними особами та суб'єктами господарювання

Згідно з новим порядком, громадяни України можуть перевозити товари у ручній поклажі та/або супровідному багажі автотранспортом за переліком і обсягами, що затверджуються Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Для переміщення товарів суб'єктом господарювання він повинен бути включений в перелік суб'єктів господарювання. Форми таких переліків визначаються координаційним центром. Суб'єкт господарювання, зокрема, повинен звернутися із заявою у письмовій та електронній формі до Держфіскальної служби України.

Переміщення вугільної продукції

Для поставок вугілля Міненерго направляє інформацію в координаційний центр про включення енергогенеруючих компаній, які використовують вугільну продукцію для вироблення електроенергії, в перелік суб'єктів господарювання – одержувачів вугільної продукції. Переміщення вугільної продукції через лінію дотику здійснюється залізничним транспортом через певні контрольні пункти в'їзду/виїзду на залізниці.

Після укладення контракту з постачальниками (видобувачами, переробниками) енергогенеруючі компанії направляють інформацію разом з копіями документів про вчинення таких дій в координаційний центр. Центр повинен розглядати такі матеріали не довше п'яти робочих днів.

Проектом передбачається, що суб'єктам господарювання забороняється переміщати на тимчасово неконтрольовану територію і з неконтрольованої території товари, за винятком: харчових продуктів у складі гуманітарних вантажів; лікарських засобів у складі гуманітарних вантажів; товарів і продукції (в тому числі тих, що забезпечують функціонування та обслуговування і необхідні у виробничому процесі) металургійної, гірничо-збагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей.

Надрукувати
мітки:
коментарів