Поділитись:

Троє нардепів з Волині підтримали зміни до Конституції

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:30
Троє нардепів з Волині підтримали зміни  до Конституції

Волинські нардепи, Ігор Лапін з "Народного фронту", Степан Івахів та Сергій Мартиняк з групи "Воля народу" проголосували за зміну статті закону про регламент для продовження процесу розгляду змін до Конституції. Про це стало відомо з результатів голосування, - повідомляє Вголос.

Загалом за відповідне рішення проголосувало 229 народних депутатів. Жодного голосу не віддали "Самопоміч" та Радикальна партія. Голови цих фракцій побачили у такій зміні регламенту мало не "конституційний переворот".

Проголосували за зміну статті, Верховна Рада таким чином дозволила собі розглядати проект змін до Конституції, який за висновком Конституційного Суду відповідає вимогам Конституції, був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення.

Так, зокрема, лідер Радикальної партії Олег Ляшко продовжує стверджувати, що в цих змінах закладено можливість надання "особливого статусу" окупованим територіям Донбасу.

"Вони хочуть скасувати норми Конституції через закон про регламент. Це ганебне дійство, яке ставить перед собою мету протягнути в Конституцію особливий статус Донбасу, федералізацію країни і як наслідок – її знищення", – цитує Ляшка Радіо Свобода.

Спікер ВР Володимир Гройсман, своєю чергою, це заперечив та додав, що жодних негативних наслідків для країни нинішні рішення ВР не несуть, - інформує Українська правда.

"Хочу знову підтвердити, що жодним словом про особливий статус для Донбасу не йдеться. Ніяким чином юридично його запровадити неможливо на підставі цих змін до Конституції", - каже спікер.

Троє нардепів з Волині підтримали зміни  до Конституції

За словами Гройсмана, текст документу "трактують так, як не написано". Нинішнім рішенням про зміни до регламенту, на думку спікера, депутати "продовжили час для дискусій щодо Конституції".

Одразу за лічені години закон підписав і президент України Петро Порошенко. Виконавчий директор центру прикладних досліджень "Пента"Олександр Леонов вбачає в такому поспіху продовження міжнародної гри в рамках мінських домовленостей.

"Україна фактично пролонговує можливості для переговорів і тиску на Росію", – каже він.

Надрукувати
мітки:
коментарів