Поділитись:

Макс Кідрук прочитає в Луцьку цикл лекцій про Всесвіт

Понеділок, 13 березня 2017, 18:33

Письменник Макс Кідрук везе до Луцька свій проект "Quantum".

Загалом у місті планують провести 7 лекцій. Перша – "Творець чи творіння?" – відбудеться 21 березня, о 18:00 у Волинському обласному театрі ляльок, – повідомляє мистецьке об'єднання "стендаЛь".

"Задум проекту з´явився, коли я усвідомив, що сучасна молодь нічого не знає про довколишній світ. Анічогісінько! Протягом ХХ століття наука сягнула небачених висот у пізнанні Всесвіту. Та при цьому виникає один недолік: нові, надсучасні теорії щодень стають складнішими", – розповів лектор.

"Макс Кідрук буде розповідати про явища та тіла, розміром від ядра атома до зірки-гіганта, про процеси, які відбуваються на відстані світлових років та в глибинах людського тіла і свідомості. Кожна лекція базуватиметься на наднових відкриттях науки, а для наочності буде підкріплюватися візуальним рядом слайдів", – кажуть організатори.

Під час першої лекції буде розкрито одне з ключових питань світотворення: чи для зародження життя на Землі потрібно було втручання надсвідомих сил?

Аудиторія проекту не обмежена віковими чи соціальними категоріями. Доступна і яскрава манера викладання Кідрука і несподіване висвітлення тем зустрічей будуть здатні зацікавити будь-кого: директора десятирічної компанії, випускника філології чи навіть старшокласника, – повідомляють організатори.

"Суть ідеї проекту Quantum – популярно, легко й дохідливо, розказати все, що ми знаємо про сьогоднішній світ. Що таке Всесвіт? З чого він почався і чим закінчиться? Звідкіля ми знаємо, що йому 13,7 млрд. років? Врешті-решт, що таке саме життя?" – пояснює лектор.

Квитки можна придбати у книгарні Волинської обласної друкарні (пр. Волі, 27), або онлайн.

Надрукувати
мітки:
коментарів