Поділитись:

Microsoft планує додати у Windows 10 помічника на основі штучного інтелекту

Субота, 11 листопада 2023, 05:26
Microsoft планує додати у Windows 10 помічника на основі штучного інтелекту

Компанія Microsoft планує впровадити свого персонального асистента на основі штучного інтелекту Copilot для операційної системи Windows 10.

Про це повідомляє Engadget, передає Укрінформ. 

Як зазначається, кнопка і бічна панель Copilot з Windows 11 скоро з'явиться на панелі завдань Windows 10. Під час натискання на кнопку відкриватиметься той самий інтерфейс бічної панелі Copilot, що і у Windows 11.

Асистент зі штучним інтелектом для Windows 11 був запущений в бета-версії у серпні, а офіційно – з вересня. Windows 10 Copilot включатиме плагіни, які працюватимуть в обох операційних системах.

Як повідомляє видання, однією з головних причин, чому Microsoft впроваджує можливості штучного інтелекту у Windows 10, є частка ринку: порівняно з 40 млн користувачів Windows 11 попередню версію Windows використовують близько 1 млрд людей.

У звіті Windows також зазначається, що Microsoft переглядає свою стратегію швидкого переходу від Windows 10. Повідомляється, що компанія планує додати в стару ОС «деякі нові функції і служби», які раніше були ексклюзивними для Windows 11. Підтримка Windows 10 закінчується в жовтні 2025 року, але в компанії тривають внутрішні дискусії про можливість її продовження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів