Поділитись:

«Дай Боже через 10 років», – політолог про вступ України до ЄС (відео)

Четвер, 09 листопада 2023, 21:45
«Дай Боже через 10 років», – політолог про вступ України до ЄС (відео)

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на брифінгу в Брюсселі оголосила, що Європейська комісія рекомендувала державам Євросоюзу почати переговори про вступ до ЄС з Україною, але Київ повинен втілити в життя ще частину реформ.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» керуючий партнер Національної антикризової групи, політичний експерт Тарас Загородній розповів чого надалі очікувати Україні.

Перш за все Тарас Загородній вважає, що шлях України до членства ЄС не буде швидким.

«Дай Боже, щоб через років 10. Бо ми повинні розуміти, що ЄС в першу чергу це про економіку і про гроші», – каже він.

Керуючий партнер Національної антикризової групи зазначив, шо варто звернути увагу чи є у ЄС гроші на дотування України, адже в Україну потрібно вкладати значні кошти. 

У приклад він навів Польщу, адже за мірками країн ЄС це велика країна. На той момент у Європі були значні оптимістичні настрої: економіка була на підйомі, був дешевий російський газ, що дозволяло Німеччині активно фінансувати нових членів ЄС. Зараз, зокрема через відсутність дешевого російського газу, у Німеччині наявні ознаки економічної рецесії і сам Європейський Союз не найкраще себе почуває. 

Тарас Загородній каже, що варто також враховувати економічний інтерес країн ЄС. В України не найкраща економічна модель, зокрема в питанні сільсько-господарського напрямку, що напряму створює загрози для відповідної галузі європейських країн. Окрім того за однією з вимог рівень державного боргу не повинен перевищувати 60%, а в України зараз вже майже 100%.

Окрім того, важливу роль може відіграти позиції окремих членів ЄС, зокрема Угорщини, яка вже попередила, що може блокувати схвалення початку перемовин про вступ України до ЄС.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів