Поділитись:

Мінцифри планує впровадити допомогу «єПідтримка» на вивчення англійської мови

Четвер, 09 листопада 2023, 06:44
Мінцифри планує впровадити допомогу «єПідтримка» на вивчення англійської мови

Міністерство цифрової трансформації запустило національну програму Future Perfect, мета якої популяризувати вивчення англійської мови. Для цього планується впровадити грошову допомогу у форматі «єПідтримки».

Про це віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у колонці для Forbes, – пише Економічна правда.

«Для всіх українців готуємо у форматі "єПідтримки" грошову допомогу для вивчення англійської. Схожий проєкт реалізували з ковідними сертифікатами, коли українці купували книги, ходили в спортзали», – заявив віцепремʼєр.

Також у рамках Future Perfect вивчення англійської для дітей стане обов’язковим з дитячого садочка. 

«Це докорінна трансформація системи освіти, тому що потрібно підготувати педагогів, які викладатимуть у дошкіллі. Необхідно змінити тарифну сітку, заробітні плати, процес навчання» – пояснив міністр.

Очільник Мінцифри анонсував, що для вчителів будуть передбачені безоплатні програми навчання для отримання доступ до якісної освіти та підвищення кваліфікації. Одна з цілей - щоб у кожній школі був нейтів-спікер, який навчатиме онлайн або офлайн.

Також англійська стане обов’язковою у держсекторі. Держслужбовці повинні будуть більш активно вивчати англійську, щоб спілкуватися з партнерами.

Надрукувати
мітки:
коментарів