Поділитись:

Роботи-конструктори як знайомство дитини з майбутнім*

Середа, 08 листопада 2023, 15:54
Роботи-конструктори як знайомство дитини з майбутнім*

Роботи поступово проникають у різноманітні сфери життя сучасної людини. Вони працюють у ресторанах і готелях, існують цілі фабрики, де всю роботу виконують роботи. Технологічні гіганти сьогодні активно працюють над створенням й удосконаленням людиноподібних роботів. Мало хто сумнівається, що в майбутньому ці тенденції лише будуть посилюватися. Саме тому для дитини буде дуже корисно вже змалку познайомитися зі сферою робототехніки. А зробити це можна за допомогою конструкторів-роботів.

Що являють собою такі конструктори

Одразу варто сказати, що йдеться не про конструктори, за допомогою яких можна зібрати пластикові фігурки роботів, і навіть не про трансформерів. Конструктори-роботи неодмінно мають у своєму складі мотори, датчики, плати, світлодіоди та іншу різноманітну електроніку. Об’єкти, які збираються з деталей таких конструкторів, рухаються, підіймають невеличкі вантажі, розмовляють, створюють світлові ефекти. Необов’язково вони виглядають як роботи з мультфільмів, це можуть бути автомобілі, екскаватори, космічні кораблі, тварини, персонажі казок.

Зазвичай передбачено, що дитина керує рухами моделі, яку вона зібрала з деталей конструктора. Для цього може використовуватися пульт, який входить до набору, або планшет чи смартфон, на який встановлюється спеціальний застосунок. Найцікавіший варіант — коли дитина програмує рухи моделі. Програмування відбувається за допомогою того самого смартфону або спеціального ігрового поля з символами.

Роботи-конструктори як знайомство дитини з майбутнім*

На який вік розраховані конструктори-роботи

Як можна побачити в електронному каталозі https://ek.ua/ua/, у продажу є роботи-конструктори, які рекомендовані дітям вже від трьох років. Хоча зазвичай все ж вважається, що найпростіші конструктори-роботи розраховані на дітей у віці 4–6 років. Вони складаються з невеликої кількості яскравих великих деталей. Конструктори для дітей 7–9 років є складнішими, їх можна використовувати й на уроках у школі. Ну а конструктори для вікової категорії від 10–12 років здатні захопити й дорослих. Кількість деталей таких конструкторів вимірюється сотнями.

Роботи-конструктори як знайомство дитини з майбутнім*

І хоча конструктори-роботи не з дешевих, це гроші, витрачені не просто на іграшки, а на розвиток дитини.

Надрукувати
мітки:
коментарів