Поділитись:

В Україні відкриють ще один табір для російських військовополонених

Вівторок, 07 листопада 2023, 23:30
В Україні відкриють ще один табір для російських військовополонених

В Україні незабаром планують відкрити ще один табір для військовополонених через велику кількість російських окупантів, які потрапили в полон ЗСУ або ж здалися добровільно.

Про це повідомляє державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими «Хочу жить», – передає АрміяInform.

«Паралельно з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що збільшення кількості військовополонених пов’язане як із ситуацією на фронті, що погіршується мотивацією російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною.

Також повідомляється, що як і у випадку з табором «Захід-1», умови у новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права. російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Сам табір перебуває у глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями.

«Зміст військовополонених виключно у спеціально відведених для цього місцях передбачено Женевськими конвенціями. На відміну від рф, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм. У той час як російська сторона, наприклад, утримує українських військових у звичайних в’язницях та виправних колоніях разом з ув’язненими, часом у нелюдських умовах, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого», – зазначили у штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів