Поділитись:

Не гірше, ніж в Італії: як у Луцьку виготовляють комплексні меблеві рішення (фото)*

Понеділок, 06 листопада 2023, 17:10
Не гірше, ніж в Італії: як у Луцьку виготовляють комплексні меблеві рішення (фото)*

Компанія Markson була створена у Луцьку в 2010 році Андрієм Гаврилюком. Він розпочинав бізнес в гаражі площею 18 квадратних метрів. Сьогодні його «дітище» виросло до 650 «квадратів», які містять виробничий цех, офіс та сучасний шоурум. Команда меблевого виробника, який починав зі створення найпростіших тумб та шаф, зараз налічує 18 працівників і пропонує комплексні рішення для домашніх помешкань та комерційних приміщень будь-якого напрямку (салони краси, стоматології, косметичні кабінети, магазини тощо).

Сайт новин Луцька «Конкурент» поспілкувався з рідним братом засновника та нині операційним директором Markson Олександром Гаврилюком про сучасні тенденції, розвиток ринку, умови існування та розвиток бізнесу під час війни.

Олександр ГаврилюкОлександр Гаврилюк
 

***

На початку своєї історії Markson виготовляли найпростіші меблі для знайомих та друзів. Поступово почали реалізовувати більш масштабні проєкти, вийшовши на рівень створення комплексних рішень для домогосподарств та бізнесу. До цього їх спонукали люди.

«З часом все більше замовників почали звертатися за послугою, показуючи картинки з Pinterest та запитуючи, чи можемо таке відтворити, – розповідає Олександр. – Спершу ми не хотіли, бо розуміли складність таких проєктів. Але в підсумку вирішили, що потрібно поглиблювати знання та покращувати наші технології, щоб задовільнити попит».

Один із найперших таких об’єктів – дитяча спальня, де були стінові панелі абсолютно різних форм (трикутники, квадрати, трапеції), які переходили у стелю та гармонійно поєднувалися і «зливалися» з ліжком та іншими меблями у кімнаті. Надалі компанія продовжила розвивати цей напрям і тепер завжди пропонує комплексні рішення для своїх клієнтів.

Основна ідея такого підходу – зробити і якісно, і гармонійно та гарно для ока. Щоб, як в описаному вище випадку, у підсумку виходила єдина «картина». Це стало можливим завдяки постійному розвитку фахівців, хорошому обладнанню та якісним матеріалам, які надходять від відповідальних та перевірених постачальників. Серед виконаних замовлень: стоматології, салони краси, IT-студії, косметичні кабінети, магазини різного напрямку та офіси.

Разом із цим Markson може запропонувати вже готові рішення, наприклад, якщо потрібен стіл або шафа. Для вас зможуть зробити необхідну річ зі стандартними розмірами, а також виготовити її відповідно до необхідних вам параметрів.

«Завжди круто, коли до нас звертаються з готовим баченням. Проте ми в будь-якому випадку розповідаємо та даємо поради щодо функціональності певного рішення, зручності конкретних меблів і так далі. Також ми працюємо повністю «з нуля» – надаємо послугу зі створення інтер’єру», – підкреслює директор.

А ось так виглядає виробництво меблів...А ось так виглядає виробництво меблів...
 
...площа виробничого цеху складає 500 метрів квадратних...площа виробничого цеху складає 500 метрів квадратних
 Не гірше, ніж в Італії: як у Луцьку виготовляють комплексні меблеві рішення (фото)* 
Перші меблі виготовлялися в гаражі, а сьогодні у Markson трудиться 18 працівниківПерші меблі виготовлялися в гаражі, а сьогодні у Markson трудиться 18 працівників
 

Комплексні рішення від Markson: як це працює

Для ознайомлення з асортиментом покупців запрошують до шоуруму, який обладнано максимально функціональним чином. Основна «родзинка» – повністю робоча кухня. З вмонтованим холодильником, поверхнею для приготування їжі, витяжкою, підключеним водопостачанням. Більшість ящиків мають різну фурнітуру, також облаштоване місце з матеріалами для виготовлення меблів, що дозволяє спробувати на практиці (оцінити на дотик текстуру матеріалу та зручність фурнітури) та обрати те, що потрібно.

У шоурумі Markson облаштовано повністю функціональну кухню...У шоурумі Markson облаштовано повністю функціональну кухню...
 
...тому його часто орендують для зйомок...тому його часто орендують для зйомок
 

На початковому етапі Олександр та його команда обговорюють з замовниками їхні побажання, створюють декілька варіантів проєкту і після затвердження виконують прорахунок та підписують договір з клієнтом. В документі вказують абсолютно всі матеріали та комплектуючі, особливості зовнішнього вигляду, терміни виконання тощо. Це дозволяє виключити появу в процесі будь-яких прихованих витрат.

За цим столом у Markson обговорють майбутній проєкт із замовником...За цим столом у Markson обговорють майбутній проєкт із замовником...
 
...на екрані замовнику показують проєкт з усіма деталями...на екрані замовнику показують проєкт з усіма деталями
 
...а поки що Олександр оглядає чергову візуалізацію самотужки...а поки що Олександр оглядає чергову візуалізацію самотужки

Далі у «гру» вступає технолог, який їде на об’єкт, проводить чистові заміри, а потім виконує проєктування кожного елементу меблів. Це відбувається у тісній комунікації з закупівельним відділом, який оперативно замовляє необхідні комплектуючи та матеріали. Коли все підготовлено, відбувається різка, виготовлення та складання меблевого виробу.

«Ми здійснюємо доставку, проводимо повний монтаж. Щодо термінів, то для облаштування кухні, наприклад, потрібно два місяці», – резюмував Олександр Гаврилюк.

Зразки матеріалів - кожен може спробувати на дотикЗразки матеріалів - кожен може спробувати на дотик
 

Бізнес під час війни та плани на майбутнє

В перші місяці повномасштабного вторгнення Markson взагалі не працював. Як пригадує Олександр, у всіх тоді був ступор та шок. Повноцінну роботу відновили лише 20 квітня. Відновили й одразу ж зіштовхнулися з проблемою: значна частина працівників пішла на фронт. В будь-якому разі, ті, хто лишився, відновили діяльність, щоб завершити замовлення, які були отримані до 24 лютого.

«Ми поступово набирали хід. Хвилювалися, що додаткових робіт не буде, боялися давати надію персоналу. Проте наважилися, найняли та навчили нових людей, і, як бачите, далі успішно працюємо. Виявилося, що наші послуги потрібні, – зауважив операційний директор. – Але ціна висока і про неї потрібно пам’ятати. Ми змогли відновитися лише завдяки силам оборони України, які щоденно витискають ворога. Велика шана та подяка».

Перші пів року замовлень майже не було. З часом люди оговталися, почали повертатися до своїх планів, купувати чи добудовувати помешкання, відновлювати роботу бізнесів:

«Ми ж знову почали виготовляти для них меблі. Станом на зараз попит вийшов на приблизно довоєнний рівень. Окремо хотів відзначити, що наші громадяни популяризують Markson за кордоном, оскільки маємо замовлення з інших країн теж: Польщі та Німеччини».

Вихід на європейський ринок – одне з ключових завдань компанії на майбутнє. Олександр переконаний, що українці можуть робити меблі не гірші за італійські чи німецькі. І впевнений, що їхні комплексні рішення зможуть стати затребуваними на інших ринках.

«Також я б хотів, щоб люди в Україні цінували такий комплексний підхід і ми акцентуємося на тому, щоб замовники ним користувалися, оскільки це дає найкращі результати», – підсумував Олександр Гаврилюк.

Завітати в Markson можна за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 3.

Сайт: https://markson.ua/.

Інстаграм: https://www.instagram.com/markson.mebli/.

Сучасна кухня від MarksonСучасна кухня від Markson
 
Компактно та стильноКомпактно та стильно
 
Комплексні рішення на будь-який колір…Комплексні рішення на будь-який колір…
 Не гірше, ніж в Італії: як у Луцьку виготовляють комплексні меблеві рішення (фото)* 
…та будь-який смак!…та будь-який смак!

Надрукувати
мітки:
коментарів