Поділитись:

Напилися й вранці згадали за борг: волиняни побили чоловіка за кровні узи

П'ятниця, 03 листопада 2023, 18:08
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Волині судили чоловіків, які на п'яну голову вдерлися до чужого будинку й побили його власника. 

Про це повідомляється у вироку Володимирського міського суду. 

Ввечері, 19 лютого 2022 року двоє чоловіків розпивали алкоголь і полягали спати. Зранку, прокинувшись о п'ятій, володимирівець згадав, що його знайомий винен гроші. Тому вони вирішили зайти до його дядька.

На стукіт в двері й крики «відкрий», їм ніхто не відповів. Перейшли до гриміння у вікна. Врешті шибку розбили й зайшли до середини. Власник будинку вийшов з кімнати й запитав, хто вони такі. 

Зловмисникам потрібен був його племінник, проте останнього не було вдома. Хлопець перебував у реабілітаційному центрі. Злочинців обурило, що власник будинку почав виштовхувати непроханих візитерів з хати. Виник конфлікт, й ті почали бити його в плечі, груди й живіт. Чоловік захищався палицею й вдарив одного з мародерів біля скроні. У бік потерпілого полетів обігрівач, але не зачепив його.

У суді кожен заперечував те, хто розпочав бійку. Правопорушники казали, що потерпілий зловживає алкоголем, тому в той ранок поводив себе агресивно. Останній розповідав, що обвинувачені напали першими.

Згодом, один з них помилково взяв ключі, що належали потерпілому. Через темряву, зловмисник сплутав їх з ключами від бабусиної квартири. З будинку не виходили, бо вважали, що боржник ховається в кімнаті. За словами потерпілого, вони вимагали віддати гроші. Обвинувачені це заперечували, бо «по хаті не ходили й грошей не шукали». 

Потерпілий в суді сказав, що один із зловмиників за місяць до «ранкової пригоди» приходив до нього й питав про племінника. Тоді він сказав, що його немає близько шести місяців, а отже мародер знав про його відсутність. При цьому зазначив, що претензій до правопорушників не має, пробачив за вчинене й просив суворо не карати. 

Зловмисники частково визнали свою вину. Суд обом призначив сім років позбавлення волі з конфіскацією всього їхнього майна.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів