Поділитись:

На Волині браконьєри застрелили червонокнижних зубра, оленя та лося

Четвер, 02 листопада 2023, 20:29
На Волині браконьєри застрелили червонокнижних зубра, оленя та лося

На Волині браконьєри застрелили червонокнижних зубра, оленя та лося.

Про це повідомили в державній екологічній інспекції у Волинській області.

«Війна внесла корективи, і сумлінним мисливцям прийшлося відкласти свої рушниці до кращих часів,  оскільки на території області з червня 2022 року діє заборона на полювання. Однак окремих так званих «мисливці за м’ясом», що втратили моральні і людські якості, ні  російська агресія, ні військовий стан не зупиняє», – йдеться в повідомленні.

У вересні 2023 року в мисливських угіддях області виявили туші загиблих внаслідок незаконного полювання тварини – одного зубра європейського, одного лося європейського, що занесені до Червоної книги України та одного оленя плямистого.

Зубр і олень були смертельно поранені в мисливських угіддях товариства з обмеженою відповідальністю на території Луцького району, лось – в мисливських угіддях державного мисливського резерву (запасу) на території Ковельського району.

Протягом поточного року Державною екологічною інспекцією у Волинській області на порушників правил полювання складено 15 адміністративних протоколів.

З метою збереження мисливських тварин, що перебувають у стані природної волі, закликають єгерів та посадових осіб посилити охорону мисливських угідь, щоб недопустити фактів незаконного полювання.

Крім того, користувачам мисливських угідь державних підприємств «Ліси України» необхідно посилити заходи з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства в мисливських угіддях державного мисливського резерву (або запасу), які знаходяться в зоні діяльності лісогосподарських підприємств, як це передбачено Законом України «Про мисливське господарство та полювання».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів