На Волині викрили керівника підприємства, який продавав стратегічно важливі запчастини росіянам (фото)

Четвер, 02 листопада 2023, 14:46

Навесні 2023 року Служба безпеки ліквідувала ще одну тіньову схему продажу стратегічно важливої продукції з України в рф. До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів.

Про це повідомила речниця Управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Ця продукція використовується в оборонно-промисловому комплексі рф. Саме ці рідкісні вироби фігурант продавав до країни-агресора. Для маскування незаконної діяльності зловмисник задіяв афілійовану фірму на території однієї з європейських країн.

 

Зафіксували, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «л/днр». За схемою, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію. Як показали наявні дані, з початку повномасштабного вторгнення зловмисник нелегально «експортував» майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

 

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування та скерували матеріали справи разом з обвинувальним актом до суду. Зловмисник обвинувачується за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором). Розслідування проводили співробітники СБУ у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: