Поділитись:

У «ДНР» відбулося судилище над трьома українськими військовими

Четвер, 02 листопада 2023, 09:13
У «ДНР» відбулося судилище над трьома українськими військовими

Терористи «ДНР» засудили трьох українських військових за надуманими статтями.

Про це у телеграмі повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

1 листопада так званий «суд» терористичного угруповання «ДНР» засудив трьох українських військових: до довічного ув'язнення – начальника служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту Олега Колмичевського, 30 років за ґратами отримали двоє бійців 56 ОМПБр – гранатометник Дмитро Добровольський та навідник Олександр Ромашин.

Дмитро Лубінець наголосив, що оголошені вироки здійснюються невизнаними світовою спільнотою квазіутвореннями і є незаконними.

«Такий "суд" – це порушення права на справедливий судовий процес та черговий воєнний злочин Росії, – зазначив він. – Ухвалені так званими "судами" квазіутворень (на кшталт "ДНР") "вироки" є грубим порушенням Третьої Женевської конвенції в частині права полонених на справедливий суд та недопущення катування, їх можна вважати воєнним злочином. Донецька область є частиною України в міжнародно визнаних кордонах, на них розповсюджується юрисдикція українських судів. Лише вони мають право здійснювати правосуддя на цій території».

Омбудсмен переконаний, що світова спільнота має посилити тиск на агресора, аби припинити практику засудження фейковими судами українських громадян. Росія повинна звільнити всіх українців, незаконно ув’язнених на тимчасово окупованих територіях та в самій РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024